Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο - Τέλειο για το καλοκαίρι!

Με απαλή και δροσερή γεύση

16 Ιουλίου 2021 08:15
Εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο - Τέλειο για το καλοκαίρι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Σαββατοκύριακο είναι μπροστά μας και ανυπομονούμε ήδη για τις εξορμήσεις μας στην παραλία.
Ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να «σβήσουμε» τη ζέστη και να το απολαύσουμε ενώ παράλληλα ξεκουραζόμαστε από την δύσκολη εβδομάδα.

Το καλοκαίρι, δεν θέλουμε κάτι βαρύ, «λιγωτικό» αλλά κάτι ελαφρύ και δροσερό.

Ένα γευστικό μπισκοτογλυκό είναι ό,τι πρέπει. Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο μας έκανε κλικ.

Αφράτη, απαλή κρέμα, δροσερή γεύση και άρωμα από λεμόνι και μπισκότο για περισσότερη υφή.

Η συνταγή είναι απίθανη και το αποτέλεσμα θεϊκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 600 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα:
  • Ξύσμα ή φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να σφίξει για 1 ώρα.

Για τη βάση: Αδειάζουμε στο multi ή στο πολυκοπτικό τα μπισκότα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα θρυμματίζουμε.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι με το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Αδειάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο μπισκότο στον πάτο ενός ποτηριού ή βάζου και καλύπτουμε με μία στρώση κρέμας λεμονιού.

Ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία άλλη μία φορά, στολίζουμε με ξύσμα ή φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

 Εύκολο και γρήγορο λεμονογλυκό με μπισκότο - Τέλειο για το καλοκαίρι

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά

Λεμονογλυκό ψυγείου με ινδοκάρυδο, μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα με 5 μόνο υλικά. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, πεντανόστιμο, γλυκό που σε βάζει σε πειρασμό να το δοκιμάσεις όταν το φτιάχνεις και δεν έχεις την υπομονή να περιμένεις 2 ώρες μέχρι να κρυώσει στο ψυγείο. Σε περίπτωση, όμως, που δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορεί να δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο + 50 γρ. για πασπάλισμα [*]
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτετε τα 150 γρ. ινδοκάρυδου και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Βάζετε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα δύο υλικά.
  4. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το μείγμα μέσα το μείγμα των μπισκότων.
  5. Ανακατεύετε ζωηρά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
  6. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, να σταθεροποιηθεί.
  7. Το κόβετε σε 32 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Για πασπάλισμα μπορείτε να αναμίξετε το ινδοκάρυδο με λίγη ζάχαρη άχνη. Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε πάνω από το ινδοκάρυδο και λίγη πολύχρωμη τρούφα.

Πηγή: be2news.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share