Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η πίτσα τοστ της Ελένης που μας πήρε τα μυαλά και θα ξετρελάνει τα παιδιά σας

Θα σας ξετρελάνει!

4 Ιουλίου 2021 20:46
Η πίτσα τοστ της Ελένης που μας πήρε τα μυαλά και θα ξετρελάνει τα παιδιά σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιτσα τοστ Της Ελενης που μας πηρε τα μυαλα! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή στο Athensmagazine.gr!

Yλικα

  • 12 φετες ψωμι του τοστ
  • μαγιονεζα
  • διαφορα κιτρινα τυρια σε φετες
  • γαλοπουλα βραστη 6 φετες
  • κετσαπ

Εκτελεση

βάζουμε στο ταψί τις μισές φετες του τοστ τις αλείφουμε με μαγιονεζα

προσθετουμε τις φετες απο τα τυριακαι απο πανω το υπολοιπο ψωμι

αλειμενο με μαγιονεζα.Προσθετουμε το κετσαπτα κιτρινα τυρια την γαλοπουλα

παλι κετσαπ και το υπολοιπο τυρι .Ψυνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να

λειωσουν τα τυρια.

Μπορουμε να αυτοσχεδιασουμε και να βαλουμε οτι αλλο υλικο μας αρεσει
καλη ορεξη

Απο την καταπληκτικη μαγείρισσα Ελένη Τσιρακιδου!

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!

Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με υπέροχη συνταγή για νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό σας έχουμε και τυρόπιτα της τεμπέλας.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

Εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εκτιμήσετε. Νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά, κάθε μπουκιά και απόλαυση! Ιδανική για πρωινό, απογευματινό και ό,τι άλλο θέλετε. Τα παιδιά σας θα την λατρέψουν.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γάλα, φρέσκο
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό μυζήθρα, τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 400 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Βούτυρο, λιωμένο

Η πιο νόστιμη τυρόπιτα με 4 τυριά!

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα τυριά και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Στην συνέχεια, βάζουμε 2 βουτυρωμένα φύλλα στο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση εναλλάξ, βουτυρωμένο το φύλλο τσαλακωμένο και γεμίζουμε μέχρι να τελειώσουν.

Τελειώνουμε με 2 φύλλα βουτυρωμένα και κλείνουμε τα φύλλα στο ταψί.

Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω και στην τελευταία σχάρα για 50 λεπτά, ώσπου να ροδίσει καλά.

Τόσο απλά, η τυροπιτούλα μας είναι έτοιμη.

Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα με 5 υλικά

Βρήκαμε μια ξεχωριστή βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει! Πρόκειται για μια συνταγή, γρήγορη και εύκολη με 5 μόνο υλικά. Μην καθυστερείτε άλλο! Τρέξτε να την φτιάξετε. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία τυρόπιτα κουρού με τυρί κρέμα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. τσαγ. νερό
  • 4 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Λιώστε το βούτυρο. Αλείψτε καλά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί της κουζίνας.
  • Σε λεκανίτσα ρίξτε το νερό, το αλάτι, σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώστε αρκετά τη ζύμη σας για να μπορέσετε να την απλώσετε πιο εύκολα…
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 15 ισομεγέθη κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε μπαλάκια…
  • Απλώστε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μικρό στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.
  • Χωρίστε τα φύλλα σε τρεις πεντάδες. Αλείψτε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα κάθε πεντάδας με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάστε τα με το πέμπτο φύλλο χωρίς να το αλείψετε. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες δύο πεντάδες.
  • Αλευρώστε τον πάγκο σας. Πάρτε την πρώτη πεντάδα και ανοίξτε την σε φύλλο. Ανοίξτε το φύλλο όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όσο μεγαλύτερο, τόσο λεπτότερο, τόσο πιο τραγανή και επιτυχημένη η πίτα. Ραντίστε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλο.
  • Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Πιάστε την μια άκρη του φύλλου και φέρτε την μέχρι το κέντρο του.
  • Πιάστε την απέναντι άκρη και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη. Θα έχετε τώρα μπροστά σας ένα παραλληλόγραμμο. Ραντίστε με βούτυρο.

Συνταγή για βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα

  • Διπλώστε τις δύο άκρες φέρνοντας την μία πάνω στην άλλη και φτιάξτε ένα τετράγωνο φάκελο. Βάλτε τον φάκελο στο κέντρο του ταψιού και αλείψτε την επιφάνειά του με βούτυρο.
  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις άλλες δύο πεντάδες των φύλλων. Θα φτιάξετε έτσι άλλους δύο φακέλους και θα τους τοποθετήσετε πάνω από τον πρώτο.
  • Με τις παλάμες σας, σιγά σιγά και ξεκινώντας από το κέντρο, πατήστε με δύναμη και προσπαθήστε να απλώσετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού…
  • Ψήστε στους 180 με 200 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share