Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα

Σκέτη «κόλαση»

3 Ιουνίου 2021 16:56
Γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα. Το γλυκό αυτό είναι γρήγορο, πανεύκολο και γκοφρετοαπολαυστικό! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ.

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
  • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με σοκολατα
  • λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια.
  2. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα.
  3. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι ή πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας (Video)

Το καλοκαίρι μπήκε και εκτός από ηλιοθεραπεία και βουτιές ήρθε η ώρα να απολαύσουμε παγωτά αλλά και δροσερά γλυκά. Γι’ αυτό λοιπόν ο Λάμπρος Βακιάρος μας έδειξε μία πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξουμε ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας. Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για πανεύκολο γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρύδα και παγωμένο γιαούρτι στιγμής

Υλικά για το γλυκό ψυγείου

Για το μπισκότο:

  • 100 γρ. μπισκότα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 50 γρ. αμύγδαλα με φλούδα

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 200 γρ. Μέλι

Για τα κεράσια και το ζελέ βυσσινάδας:

  • 500 γρ. κεράσια
  • 240 γρ. βυσσινάδα συμπυκνωμένη
  • 500 γρ. νερό
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση της συνταγής για το μπισκότο και τα κεράσια

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και με τα ακροδάχτυλα μας ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα.
  3. Σε ένα μεσαία προς μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου και με τα δάχτυλα / παλάμη απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  4. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα κεράσια και ψήνουμε μαζί με τη βάση του μπισκότου για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κεράσια και το μπισκότο να κρυώσουν.
  5. Παράλληλα για την κρέμα γιαουρτιού, σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και το μέλι έχοντας κρατήσει 2-3 κ.σ. γιαούρτι σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε λίγο πριν το βρασμό, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά.
  6. Το προσθέτουμε στο μπολ και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το ζελέ βυσσινάδας

  • Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για 5’.
  • Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την συμπυκνωμένη βυσσινάδα, το νερό και δίνουμε μία βράση.
  • Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε της μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στρίψει πολύ καλά.
  • Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε και τα ψητά κεράσια.

Για τη σύνθεση

  • Αδειάζουμε τη κρέμα γιαουρτιού πάνω από το κρύο μπισκότο και στη συνέχεια με ένα κουτάλι, αδειάζουμε το ζελέ με τα κεράσι πάνω από το γιαούρτι.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share