Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα που τηγανίζεις πατάτες!

Μεγάλη προσοχή!

14 Μαΐου 2021 22:14
Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα που τηγανίζεις πατάτες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοίτα, μαγείρισσα δε θα με χαρακτήριζα. Αν δεν υπήρχε η Ελληνίδα μάνα και τα ταπεράκια της, ίσως τώρα ζύγιζα λιγότερο και από την Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Survivor.

Όσο και αν λατρεύω το φαγητό, όσο και αν προτιμώ πλέον να μαζεύω την παρέα μου στο σπίτι για τσιμπολόγημα, ταψί για παστίτσιο δεν έχω στα ντουλάπια μου. Μία πατάτα όμως ή ένα αβγό θα τα τηγανίσω.

Ψάχνοντας λοιπόν τον τρόπο για να μην λερώνω τα ρούχα μου και να μην καίω τα χέρια μου κάθε φορά που πετάγονται μερικές σταγόνες λαδιού, εξέπεμψα σήμα sos στη δική μου μανούλα. Εννοείται πως είχε να μου δώσει το tip για να μην πετάγεται το λάδι και κάνει μία κουζίνα χάλια.

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα που τηγανίζεις πατάτες!

Πριν κάψει λοιπόν το λάδι, ρίξε ελάχιστη ποσότητα αλατιού μέσα στο τηγάνι και μην αγχώνεσαι για καμία σταγόνα λαδιού!

Τραγανές τηγανιτές πατάτες χωρίς μία σταγόνα λάδι!

Πατάτες τηγανιτές: Οι πατάτες προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αλλά σήμερα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές του κόσμου. Μπορούν να συνοδεύσουν οποιοδήποτε είδος γεύματος. Μπορείτε να τις ψήσετε, να τις μαγειρέψετε στον ατμό, να τις βράσετε, αλλά αναμφίβολα, η πιο διαδεδομένη συνταγή είναι οι τηγανιτές πατάτες. Αυτό το νόστιμο πιάτο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό που ονομάζεται τηγανιτές πατάτες, λόγω της εξαιρετικής τους γεύσης, του ευχάριστου αρώματος και της τραγανής υφής τους. Παρ’όλα αυτά, αυτό το υπέροχο πιάτο εξακολουθεί να είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία λόγω της ποσότητας του λαδιού που απορροφούν όταν μαγειρεύονται.

Η σημερινή συνταγή είναι εξαιρετική, διότι πρόκειται να μάθετε πώς να προετοιμάσετε τηγανιτές πατάτες χωρίς ούτε μία σταγόνα λαδιού, ώστε να τις απολαμβάνετε όσο θέλετε χωρίς τύψεις! Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δείτε και το κόλπο, ώστε να μην πετάγεται το λάδι πάνω σας την ώρα του τηγανίσματος.

Υλικά

  • 5 έως 7 πατάτες
  • 2 ασπράδια αυγών
  • λίγο μαύρο πιπέρι (για γεύση)
  • λίγη γλυκιά πάπρικα (για γεύση)
  • λίγο αλάτι

Πατάτες τηγανιτές: Εκτέλεση

  • Πρώτα απ’όλα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια (πάχους έως 1cm).
  • Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφρός και προσθέστε το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέστε το μείγμα.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς Κελσίου.
  • Θα τις ψήσετε για 7 έως 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Έτσι λοιπόν, οι τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι είναι έτοιμες! Προσθέστε τους ό,τι θέλετε για να βελτιώσετε τη γεύση τους και απολαύστε τις!

Συνταγή για τηγανιτές πατάτες χωρίς λάδι

Πηγή: truelife.gr

Πατάτες: Ο πιο γευστικός τρόπος να τις μαγειρέψετε!

Πατάτες: Υπάρχει κάποιος που δεν του αρέσουν; Αν ναι δείτε παρακάτω το πιο γευστικό τρόπο για να τις μαγειρέψετε! Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για λαχταριστές country πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα!

Υλικά (8 μερίδες):

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
  • 5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι

Πατάτες

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230o και λαδώστε ένα ρηχό ταψάκι.
  2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μην “καφετίσουν”.
  3. Με μια μεγάλη κουτάλα, βγάλτε μια πατάτα από το μπολ και αφήστε την πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε χαρακιές στην επιφάνειά της, περίπου μέχρι τα 2/3 της πατάτας.
  5. Βάλτε την πάλι στο μπολ και συνεχίστε με τις υπόλοιπες πατάτες.
  6. Πολύ προσεκτικά προσπαθήστε να ανοίξετε τη “βεντάλια” που έχετε δημιουργήσει, κρατώντας την πατάτα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και προσέχοντας μη τη σπάσετε.
  7. Σκουπίστε τις πατάτες με χαρτί κουζίνας.
  8. Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από τις πατάτες) σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
  9. Αλείψτε τις πατάτες με λιωμένο βούτυρο (και ανάμεσα στα κοψίματα).
  10. Καλύψτε τις με το μείγμα.
  11. Τοποθετήστε τις στο ταψάκι, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
  12. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να δείτε το μείγμα να έχει “χρυσαφίσει”.
  13. Για το σερβίρισμα, αλείψτε με 2 λίγο ακόμη βούτυρο και διακοσμήστε με μπέικον.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share