Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα του τηγανίσματος

Απίθανο τρικ

13 Ιανουαρίου 2021 12:07
Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου την ώρα του τηγανίσματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοίτα, μαγείρισσα δε θα με χαρακτήριζα. Αν δεν υπήρχε η Ελληνίδα μάνα και τα ταπεράκια της, ίσως τώρα ζύγιζα λιγότερο και από την Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Survivor. Όσο και αν λατρεύω το φαγητό, όσο και αν προτιμώ πλέον να μαζεύω την παρέα μου στο σπίτι για τσιμπολόγημα, ταψί για παστίτσιο δεν έχω στα ντουλάπια μου. Μία πατάτα όμως ή ένα αβγό θα τα τηγανίσω.

Ψάχνοντας λοιπόν τον τρόπο για να μην λερώνω τα ρούχα μου και να μην καίω τα χέρια μου κάθε φορά που πετάγονται μερικές σταγόνες λαδιού, εξέπεμψα σήμα sos στη δική μου μανούλα. Εννοείται πως είχε να μου δώσει το tip για να μην πετάγεται το λάδι στο τηγάνισμα και κάνει μία κουζίνα χάλια.

Πριν κάψει λοιπόν το λάδι, ρίξε ελάχιστη ποσότητα αλατιού μέσα στο τηγάνι και μην αγχώνεσαι για καμία σταγόνα λαδιού! Παράλληλα δείτε και ποιο είναι το καλύτερο λάδι για την υγεία μας.

Το κόλπο για να μην πετάγεται το λάδι πάνω σου στο τηγάνισμα

Τηγάνισες πατάτες και μύρισε το σπίτι τηγανίλα; Με αυτά τα κόλπα θα την εξαφανίσεις!

Τηγάνισες πατάτες, τις απόλαυσες αλλά μετά δεν κατάφερες με τίποτα να απαλλάξεις το χώρο από την ενοχλητική και έντονη μυρωδιά της τηγανίλας. Επίσης, δείτε ποιο είναι το λάθος στο τηγάνισμα που προκαλεί καρκίνο

Άνοιξες τα παράθυρα, αέρισες το χώρο, άνοιξες τον απορροφητήρα, ψέκασες με τα ειδικά αρωματικά σπρέι αλλά... τίποτα! Μην ανησυχείς. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Την επόμενη φορά ακολούθησε τα παρακάτω tips και πες αντίο στην τηγανίλα σε χρόνο dt:

  1. Γέμισε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, ξύδι, λίγη τριμμένη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο. Ανακάτεψε και άφησε το μείγμα να βράσει για περίπου ένα εικοσάλεπτο (αν χρειαστεί συμπλήρωσε κι άλλο νερό). Η μυρωδιά από τα μπαχαρικά θα καταφέρει να νικήσει την τηγανίλα πολύ σύντομα.
  2. Ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι και κράτα τις φλούδες του. Ρίξε τις σε ένα αλουμινόχαρτο μαζί με μερικά κανελογαρύφαλλα και τοποθέτησέ τις πάνω στο αναμμένο καλοριφέρ. Η μυρωδιά τους θα διαχυθεί σε όλο το σπίτι!
  3. Καθάρισε μια πατάτα και κάψε τις φλούδες της μέσα σε ένα σταχτοδοχείο, μαζί με μερικές φλούδες από λεμόνι ή lime. Η μυρωδιά της τηγανίλας θα εξαφανιστεί.

Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές - Χωρίς περιττά λάδια

Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές χωρίς περιττά λάδια και πιο γευστικές από ποτέ. Ποιο το μυστικό για να το πετύχετε; Θα το κάνετε συνέχεια από εδώ και πέρα.

Μετά από το μυστικό με το αλεύρι για τραγανές πατάτες, σας έχουμε ακόμα ένα. Για να πετύχει κάποιος, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να βάλει το ταψί στο φούρνο, προσθέτοντας στα υλικά τριμμένη φρυγανιά. Το βέβαιο είναι πως από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα ενθουσιαστείς, εσύ, αλλά και οι καλεσμένοι σου.

Τα οφέλη της υγείας από την πατάτα

  • Λόγω της φλαβονοειδής που έχουν αντιοξειδωτική δράση, παρέχετε προστασία από καρδιακές και αγγειακές παθήσεις. Επίσης, παρέχετε προστασία και για αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για ορισμένες μορφές καρκίνου.
  • Η φαινόλη των λαχανικών περιέχεται ιδιαίτερα στο μπρόκολο, το σπανάκι, αλλά και τα λαχανικά των Βρυξελλών
  • Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν το νευρικό σύστημα, καθώς και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, ιδιαίτερη βοήθεια δίνεται από τα συστατικά της πατάτας στις εγκύους.
  • Το ανθεκτικό άμυλο περιέχεται σε πολλά λαχανικά. Ωστόσο, οι ψητές πατάτες, που έχουν ψυχθεί μετέπειτα, διατηρούν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό. Όσον αφορά τα οφέλη από το άμυλο είναι ίδια με εκείνα των φυτικών ινών. Άρα, θα έχετε αίσθηση πληρότητας, με μικρότερης ποσότητας κατανάλωση θερμίδων.
  • Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C είναι το μυστικό για να μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, υγιές δέρμα. Έτσι, για να πετύχει κάποιος το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταναλώνει σημαντικές ποσότητες από πατάτες και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κόψετε τις τέλειες πατάτες

Οι πατάτες wedges κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στις μέρες μας, αποτελώντας μια ιδανική εναλλακτική όταν αποζητούμε κάτι περισσότερο από french fries.

Και η ιστοσελίδα goodenessgracious.com είναι εδώ να μας δώσει ένα πάναπλο μεν, δαιμόνιο δε τρικ για να τις κόβουμε ομοιόμορφα και πανεύκολα στο φτερό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό κόλπο που συναντάμε σχετικά με τις πατάτες, δείτε εδώ το απόλυτο τρικ για να μην ξανακολλήσουν ποτέ οι πατάτες στο ταψί.

«Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μήλου για να κόψετε γρήγορα τις πατάτες σε τέλειες wedges», μας λέει.

Κόβεις την πατάτα στη μέση και την περνάς από τον κόφτη μήλου (θα τον συναντήσετε στην αγορά και ως τεμαχιστή μήλου). Και πάει, τέλειωσε.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share