Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα με 4 διαφορετικά τυριά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

19 Απριλίου 2021 10:42
Τυρόπιτα με 4 διαφορετικά τυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με τέσσερα διαφορετικά τυριά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για πιροσκί με πατάτα.

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας (ζύμη Ψαχνών)
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Γέμιση

  • 1 κεσεδάκι κότατζ 2,2% λιπαρά
  • 1 κεσεδάκι Φιλαδέλφεια κρέμα light
  • 1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού
  • 1 μεγάλη κούπα τριμμένο Κέριγκολντ
  • 1 αυγό
  • 8 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα ψητή (προαιρετικά)
  • 8 φέτες μπέικον γαλοπούλας (προαιρετικά)
  • Θυμάρι
  • Βασιλικό
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι

συνταγή για εύκολη τυρόπιτα με 4 τυριά

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα τυριά σε κρέμα, ρίχνουμε το αυγό, ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το τριμμένο τυρί.
  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το μπέικον ψιλοκομμένα.
  • Ρίχνουμε το θυμάρι, το πιπέρι και το βασιλικό.
  • Απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί 4 φύλλα κρούστας αφού τα λαδώσουμε ένα ένα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και στρώνουμε να απλωθεί παντού.
  • Πρέπει να είναι λεπτή.
  • Γυρνάμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί μας και στρώνουμε από πάνω τα άλλα 4 φύλλα λαδωμένα φροντίζοντας οι άκρες που περισσεύουν, να πάνε από κάτω αυτή τη φορά.
  • Αλείφουμε την τυρόπιτα με ελαιόλαδο, χωρίζουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με το σουσάμι!
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40 περίπου λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ή μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με τριμμένα φύλλα

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλα κρούστας
  • 1/2 κιλό φέτα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 3 φλ. τσ γάλα
  • Βιτάμ για το ταψί

Εκτέλεση

  • Αλείφω το ταψί με βιτάμ. Στρώνω μια στρώση με κομμάτια από τα φύλλα. Σκορπίζω τυρί. Συνεχίζω μια στρώση φύλλα μια στρώση τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Χτυπάω τα αυγά και τα αναμειγνύω με το γάλα.
  • Χαράζω με μαχαίρι και ρίχνω κουταλιές κουταλιές το μείγμα γάλα με αυγά.
  • Αφήνω τη πίτα να ρουφάει τα υγρά μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος στους 180 °C.
  • Το ψήνω μέχρι να ροδίσει πάνω - κάτω για 35'-40'.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share