Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Ψευτοτυρόπιτα με ελάχιστα υλικά - Έτοιμη στο τσακ μπαμ

Η συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!

18 Απριλίου 2021 12:36
Ψευτοτυρόπιτα με ελάχιστα υλικά - Έτοιμη στο τσακ μπαμ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά σόγιας.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια κίτρινα τυριά
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • Σουσάμι
  • Βούτυρο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι.
  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και απλώνουμε το μείγμα.
  • Τέλος πασπαλίζουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε!

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά

Υλικά (15 κομμάτια)

Για τη ζύμη:

  • 350-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κομματάκια για άλειμμα στην επιφάνεια

συνταγή για τυρόπιτα

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ φέτα ή ανάμεικτο (200γρ. φέτα + 200 γρ. ανθότυρο)
  • 1 αυγό
  • Λίγο πιπέρι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε μια μεγάλη λακκούβα στο κέντρο. Εκεί μέσα θα ρίξουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε σιγά σιγά το αλεύρι από τριγύρω και αρχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Όταν σφίξει λίγο η ζύμη αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν σφίξει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες. Η μία μπάλα να είναι λίγο μεγαλύτερη για να φτιάξουμε τη βάση. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί. Διαφορετικά στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης για να φτιάξουμε το φύλλο της βάσης. Το στρώνουμε μέσα στο ταψί.
  • Το βουτυρώνουμε λίγο και ρίχνουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε με τον πλάστη και τη δεύτερη μπάλα ζύμης και στρώνουμε το φύλλο πάνω από τη γέμιση. Σηκώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε τριγύρω για να μην βγει απ' έξω η γέμιση. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο από πάνω.
  • Τσιμπάμε λίγο με ένα πιρούνι ή μαχαίρι την επιφάνεια εδώ κι εκεί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 35-40 λεπτά περίπου ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share