Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Μακαρόνια με κιμά σόγιας

Η εναλλακτική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!

17 Απριλίου 2021 14:46
Μακαρόνια με κιμά σόγιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστά μακαρόνια με κιμά σόγιας και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για πιροσκί με πατάτα.

Υλικά

  • 200 γρ. = 2 ποτήρια κιμάς σόγιας
  • 1.8 λ. νερό = 6 ποτήρια νερό
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 600 ml σάλτσα ντομάτας
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κύβο μοσχαρίσιος
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

συνταγή για μακαρόνια με κιμά σογιάς

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον κιμά σόγιας. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας και τον αφήνουμε στο στραγγιστήρι να κρυώσει.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο κι αφήνουμε κατά μέρος.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας να σιγοβράσει μαζί με τον κύβο, τα μπαχάρια, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη.
  • Αφού σιγοβράσει και εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε τα μπαχάρια και το φύλλο δάφνης.
  • Παίρνουμε ένα πανί και στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας τον κιμά σόγιας και τον προσθέτουμε στη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά. Η σάλτσα θα απορροφηθεί από τον κιμά.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και σερβίρουμε με φέτα ή τριμμένο κίτρινο τυρί.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (κοφτό, πένες, κλπ)
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύβο κοτόπουλου, ή ή βόειο ή λαχανικών
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, και φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για μακαρόνια αλ ντέντε. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αφήστε στην άκρη.
  • Προθερμάνετε τον φούρνου στους 190C.

Για τη στρώση

Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά. ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε και φυλάξτε σε μπολ.

Για τη σάλτσα

  • Λιώστε το 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι.
  • Συνεχίστε να μαγειρεύετε ενώ ανακατεύετε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. και αρχίστε να ρίχνετε τα 4 φλυτζάνια από το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Χτυπήστε ελαφρά να ανακατωθεί στην συνέχεια βάλτε αυτό το μείγμα στην άσπρη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και έχετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε για να πυκνώσει τελείως. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε και τον κύβο.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε όλα τα τυριά σας Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και βάλτε την έτοιμη πια σάλτσα σας στην κατσαρόλα που έχετε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
  • Στρώστε τα μακαρόνια που έχετε ετοιμάσει με την σάλτσα σε ένα ταψί, σκορπίστε από επάνω το μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά,
  • Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share