Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ

Το τέλειο φαγητό για όλη την οικογένεια!

8 Απριλίου 2021 12:50
Πεντανόστιμο σουφλέ με ψωμί του τοστ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε σουφλέ, δείτε εδώ μια συνταγή για εύκολη τυρόπιτα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
  • 1 λίτρο γάλα
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

  • Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον.
  • Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
  • Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
  • Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
  • Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.

Σουφλέ ζυμαρικών: Το πιο γευστικό φαγητό! Το μυστικό είναι στο…

Τι θα χρειαστείτε:

  • 4-5 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο
  • Ζυμαρικά
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 κούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 1/2 κούπας γάλα
  • 1/2 κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κ.γ θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ πραγματικό βούτυρο
  • αλάτι και πιπέρι

Το πιο γευστικό σουφλέ ζυμαρικών που φάγατε ποτέ

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάλτε το κοτόπουλο, 4 κ.γ βούτυρο, αλάτι και πιπέρι σε μία χύτρα και καλύψτε με νερό, έτσι ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 εκατοστά. Καλύψτε την χύτρα και βράστε σε υψηλή ταχύτητα. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και κρατήστε τον ζωμό. Όταν κρυώσει, κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Λιώστε τα 110 γρ. βούτυρο, βάλτε τα στο πυρέξ και από πάνω το κοτόπουλο. Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το αλεύρι και το γάλα και αφού τα ανακατέψετε, ρίξτε τα πάνω από το κοτόπουλο. Στο ίδιο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και τα ζυμαρικά. Αφού ανακατέψετε, ρίξτε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο και το μίγμα με το αλεύρι.
  • Βάλτε τυρί από πάνω και ψήστε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει μία χρυσαφί απόχρωση. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά. Μετά βάλτε την 1 κούπα από τον ζωμό που είχατε φυλάξει από πάνω. Αφήστε για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Credit: shared.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share