Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα!

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

8 Απριλίου 2021 11:30
Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους! Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 25x25.
  • Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά, το λάδι, την τριμμένη φέτα και το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε τη ζύμη μας στο ταψί και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας από πάνω, ώστε να γίνει τραγανή.
  • Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Πεντανόστιμη συνταγή

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 250γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο

Μείγμα τριμμένων τυριών:

  • 300γρ φέτα η λευκό τυρί
  • 300γρ κασέρι η γκούντα
  • 100γρ καπνιστό τυρί
  • 100γρ κεφαλοτύρι
  • Πιπέρι, ρίγανη η λίγο δυόσμο

συνταγή για τυρόπιτα με φέτα

Μείγμα γιαουρτιού:

  • 200γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτάκι σόδα με ανθρακικό
  • 2 αυγά

Επάλειψη πίτας:

  • 1/2 φλιτζάνι εβαπορέ γάλα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το μοιράζουμε σε δυο μπολ. Το ένα το χρησιμοποιούμε για το βουτύρωμα των φύλλων και το άλλο θα το βάλουμε στο μείγμα του γιαουρτιού.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35-36εκ, στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα πεταχτά με ένα πινέλο χωρίς να ακουμπήσουμε το πινέλο πάνω στο φύλλο για να παραμείνει τραγανό.
  • Πασπαλίζουμε με μια στρώση από το μείγμα τυριών, βάζουμε δυο φύλλα τσαλακωτά βουτυρώνοντας τα ένα ένα, μια στρώση μείγμα τυριών, δυο φύλλα βουτυρωμένα τσακαλωτά, τα υπόλοιπα τυριά, κλείνουμε προς τα μέσα τα φύλλα του πάτου που εξέχουν και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ένα ένα και τοποθετώντας τα τσαλακωτά.
  • Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα για να κοπούν λίγο μόνο τα πάνω φύλλα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόδα, το γιαούρτι, τα αυγά και το βούτυρο που κρατήσαμε για το μείγμα γιαουρτιού και περιχύνουμε την πίτα μας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το εβαπορέ και την αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσει και να ρουφήξει το μείγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε την πίτα να ψηθεί στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα περίπου.

Σημαντικό: Ελέγχουμε αν έχει ροδίσει και από κάτω πριν τη βγάλουμε απ’ το φούρνο. Την αφήνουμε για 10′ τουλάχιστον να σταθεί και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share