Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς ζύμη με πίτα από σουβλάκι και 4 μόνο υλικά

Μια πρωτότυπη συνταγή έτοιμη στο τσακ μπαμ!

30 Μαρτίου 2021 11:33
Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς ζύμη με πίτα από σουβλάκι και 4 μόνο υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυροπιτάκια: Οι πίτες για σουβλάκια είναι οικονομικές και στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν, καθώς οι Έλληνες αγαπάμε τα σουβλάκια. Εμείς, θα σας προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού τοστ ή μιας συνταγής για τυροπιτάκια (όπως θέλετε το βαπτίζετε) που θα ξετρελαθούν όσοι αγαπούν τα τυριά. Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια τέλεια συνταγή για κρύα σαλάτα με μακαρόνια και τόνο.

Υλικά

  • 1 πίτα αφράτη για σουβλάκι. Η καλή ποιότητας της πίτας θα αναδείξει τα τυροπιτάκια σας.
  • 1 μικρό μπολάκι με φέτα και κίτρινα τυριά της επιλογής σας
  • Ξερή ρίγανη
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε πολύ ελαφριά την πίτα στη μέση, χωρίς να κοπεί προκειμένου να μπορεί να διπλωθεί.
  • Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι την πίτα γυρίζοντάς την και από τις 2 πλευρές να ροδίσει.
  • Στη συνέχεια βάζουμε στη μια πλευρά ξερή ρίγανη και το μείγμα τυριών με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  • Ψήνουμε την μια πλευρά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και από την άλλη μεριά για να ροδίσει.

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς ζύμη - Με 4 μόνο υλικά

Υπέροχα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο (Video)

Τυροπιτάκια: Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για υπέροχα τυροπιτάκια, αφράτα μέσα, τραγανά έξω. Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά για πρωινό ή δεκατιανό σνάκ ή να τα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή για σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια συνταγή για μακαρόνια με πιπεριές και μανιτάρια που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Υλικά συνταγής

  • 190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 120 ml γάλα
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πάπρικα και τριμμένο τυρί τσένταρ για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με 12 εγκοπές για muffins ή αντίστοιχες χάρτινες θήκες τις οποίες βουτυρώνετε και ακουμπάτε πάνω σε ταψί.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύετε όλα τα ξηρά συστατικά, δηλ. το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το τυρί και πιπέρι και ανακατεύετε.
  • Σε δεύτερο μπολ, αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το γάλα, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα γιαουρτιού στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζετε τις θήκες ισομερώς με το μείγμα. Πασπαλίζετε από πάνω λίγη πάπρικα γλυκά και λίγο τριμμένο τσένταρ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των θηκών ή των εγκοπών με τα maffins).

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα, κομματάκια μπέικον ή ζαμπόν ή και αρωματικά βότανα αρεσκείας σας.

Πηγή: sintayes.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share