Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Κρύα σαλάτα με μακαρόνια και τόνο

Πεντανόστιμη συνταγή!

29 Μαρτίου 2021 14:40
Κρύα σαλάτα με μακαρόνια και τόνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή κρύα σαλάτα με μακαρόνια, τόνο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για τυρόπιτα.

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 250 γρ. Βρασμένες αχιβάδες
  • 320 γρ. Τόνο σε νερό
  • 5 κ. Σ. Καλαμπόκι
  • 5 κ. Σ. Ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ σ. Μαγιονέζα Light
  • 3 κ. Σ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ. Σ. Μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 πρέζες άνηθο
  • 1 κ. Γ. Σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τον τόνο από τα νερά.
  • Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ για σαλάτα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια με πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. μακαρόνια χοντρά (Νο. 5)
  • 1 «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών (Knorr)
  • 110 γρ. βιτάμ (7-8 κ.σ.)
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 150 γρ. κασέρι πικάντικο, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι, χοντροτριμμένο
  • 150 γρ. γλυκιά ξυνομυζήθρα, (ή φέτα) θρυμματισμένη
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 250 ml γάλα φρέσκο ή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά για πιο κρεμώδη υφή και πιο πλούσια γεύση
  • 4 αυγά
  • αλάτι – πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα φόρμας

Δείτε μια απολαυστική συνταγή με μακαρόνια.

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μπόλικο νερό, 1 ¼ κ.σ. χοντρό αλάτι και το σπιτικό ζωμό λαχανικών και μόλις κοχλάσει βράζετε τα μακαρόνια σας αλ' τέντε, 3 λ περίπου λιγότερο από το χρόνο που αναφέρετε στη συσκευασία. Αυξομειώστε το χρόνο βρασίματος ανάλογα πόσο αλ΄ τέντε θέλετε το ζυμαρικό σας, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα ψηθούν και στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Τα στραγγίζετε τα μεταφέρετε στην άδεια κατσαρόλα, τα περιχύνετε με 3 κ.σ. ζεστό βούτυρο και τα ανακατεύετε.
  • Εν τω μεταξύ, σε μεγάλο, τηγάνι ζεσταίνετε καλά σε μέτρια φωτιά 1 κ.σ. βιτάμ και σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το μπέικον με 1-2 πρέζες αλάτι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να κρυώνει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Προσθέτετε τα αυγά, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών και το μείγμα λαχανικών-τυριών μέσα στη κατσαρόλα με τα στραγγισμένα-βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Παίρνετε μια (κατά προτίμηση αντικολλητική) φόρμα του κέικ (26 εκ.) με τρύπα στη μέση, και τη βουτυρώνετε παντού και καλά με το υπόλοιπο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Από πάνω πασπαλίζετε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να ξεφορμάρετε εύκολα το φαγητό σας.
  • Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και στρώνετε την επιφάνεια πιέζοντας ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού. Καλύπτετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 λ.
  • Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share