Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Τυρόπιτα στο τσακ μπαμ!

Απλή και εύκολη συνταγή!

29 Μαρτίου 2021 09:40
Τυρόπιτα στο τσακ μπαμ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα στο τσακ μπαμ! Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ρολό πατάτας.

Υλικά

  • 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 140 γρ αλεύρι
  • 1 κτγλ μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. Λάδι
  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.
  • Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά.
  • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αλείφουμε το ταψί μας με λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45′.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα της πεθεράς… για μεγάλα γούστα

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο «κιχί με καλαμποκάλευρο» της alfa
  • 6 αυγά ή 4 αν προτιμάτε
  • 3 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 600 γρ. σκληρή φέτα βαρελίσια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Τυρόπιτα της πεθεράς

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκατοστών και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.
  • Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Θρυμματίζουμε τα τυριά.
  • Ανοίγουμε το φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με περίπου 1/4 φλ. μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια.
  • Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 1/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  • Καλύπτουμε με το 4° και το 5° φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  • Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε, ενδιάμεσα, με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο.
  • Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share