Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτη ιταλική συνταγή: Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ

Θα την φτιάχνετε συνεχώς

15 Μαρτίου 2021 12:00
Απίστευτη ιταλική συνταγή: Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα Μπολονέζ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακαρόνια: Στην Ελλάδα είναι γεγονός ότι λατρεύουμε να φτιάχνουμε μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές όμως υπάρχουν και συνταγές που δεν έχουμε ακόμη δοκιμάσει και παρακάτω σας προτείνουμε μία από αυτές.

Πριν δείτε όμως την συνταγή δοκιμάστε και αυτά τα απολαυστικά μακαρόνια στο φούρνο με κρέας και κρέμα που θα την φτιάχνετε συνεχώς.

Απίστευτη αυτή η συνταγή.

Μακαρόνια: Η διαδικασία της συνταγής

Δεν υπάρχει πιο απολαυστικό και καταπραϋντικό φαγητό από ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά κι αυτή η συνταγή έχει ονομασία προέλευσης από την Μπολόνια της Ιταλίας.

Πολύ πρόσφατα μάθαμε πως η συνταγή σπαγγέτι α λα μπολονέζ δεν αποτελεί παρά ένα μαγειρικό hoax, το οποίο δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση οι κάτοικοι της Μπολόνια.

Αντ’ αυτού, προτείνουν σε όποιον θέλει να δοκιμάσει μια πραγματικά αυθεντική ιταλική συνταγή, να ετοιμάσει τις ταλιατέλες μπολονέζε. Μην σας παραξενέψει το γάλα στη σάλτσα, οι Ιταλοί ορκίζονται πως αυτό θα δώσει υπέροχη γεύση στο πιάτο.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
  • 170 γρ βοδινό κιμά
  • 170 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 90 γρ χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ξηρός ερυθρός οίνος
  • 3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • 3 κουταλιές πελτέ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • ½ κιλό ταλιατέλες
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαρύ αντικολλητικό σκεύος. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα να μαραθούν για 10 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε με τον κιμά (βοδινό και μοσχαρίσιο) και την πανσέτα και πιέζουμε με την ξύλινη κουτάλα να σπάσει ο κιμάς σε μικρά, μικρά κομμάτια όσο παίρνει χρώμα. Σοτάρουμε για περίπου 15 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Προσθέτουμε τέλος και 1 ½ φλιτζάνι ζωμό και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 1 με 1 ½ ώρα. Αλατοπιπερώνουμε
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφηθεί το γάλα, για περίπου 45 λεπτά, συμπληρώνοντας από τον ζωμό που έχουμε κρατήσει αν χρειαστεί.
  • Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε ζεστά με την σάλτσα ραγού και τριμμένη παρμεζάνα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share