Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μακαρόνια με κρέας και κρέμα στον φούρνο

Μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή

12 Μαρτίου 2021 10:32
Μακαρόνια με κρέας και κρέμα στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή και πρωτότυπη συνταγή για μακαρόνια με κρέας και κρέμα στον φούρνο που θα σας τρέχουν τα σάλια. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή έτοιμη στο τσακι μπαμ που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα δείτε και ένα κόλπο για το πώς θα ξεπαγώσετε το κρέας σε 10 με 15 λεπτά.

Υλικά για το κρέας

  • 800 γραμ κρέας μαλακό μοσχάρι πήρα στρογγυλό κομμένο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ζεστό νερό
  • 1 κούπα μοτσαρέλα σε κυβάκια
  • τριμμένο μαλακό τυρί τύπου γκούντα

Τι κάνουμε

  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
    Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το καυτό νερό - για να μην σκληρύνει το κρέας –ποσότητα βάζω σχεδόν 4 δάχτυλα πριν το τέλος της κατσαρόλας .
  • Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία να μαγειρευτεί -Όταν τελειώσει το νερό του και μείνει με πηχτή σάλτσα το κρέας γίνεται λιώμα.
    Ενδιάμεσα της βράσεις προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
  • Μόλις δούμε και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμο θέλει περίπου 40 λεπτά χρόνο.
  • Παίρνουμε μόνο το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια =κομματάκια και το ξαναρίχνομαι μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.
  • Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως.

Μακαρόνια με κρέας και κρέμα στον φούρνο

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζανάκι και λίγο ακόμη του καφέ λάδι
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Γάλα φρέσκο
  • αλάτι λίγο

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρώς προσθέτουμε και το αλεύρι ανακατεύουμε και αμέσως το γάλα -ποσότητα δεν ξέρω να σας πω γιατί την φτιάχνω με το μάτι δηλαδή έχω κοντά 1 λίτρο και ρίχνω λίγο λίγο ανακατεύω και σταματώ στο επιθυμητό αποτέλεσμα .

Τελική ετοιμασία

  • Σε ταψάκι που συνήθως φτιάχνω κέικ με κούμπωμα -τσέρκι -το μέγεθος βάζουμε τα μισά μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε την μοτσαρέλα σε κυβάκια και λίγο τριμμένο τυρί.
  • Από πάνω προσθέτουμε το κρέας διάσπαρτο και λίγη από την σάλτσα και λίγο τυρί τριμμένο.
  • Από πάνω από το κρέας ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια , όλη την σάλτσα που έχει απομείνει και λίγο τυρί τριμμένο.
  • Τελειώνουμε σκεπάζοντας το φαγητό μας με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς ίσα να πάρει χρώμα μια και όλα τα υλικά είναι ήδη μαγειρεμένα -το έβαλα αέρα από πάνω.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο -εγώ- δεν πρόλαβα και το έκοψα ζεστό να σας το δείξω αλλά και να φάνε -τώρα που κρύωσε κόβονται άψογα τα κομμάτια .Καλή σας όρεξη σίγουρα θα σας αρέσει !!!
    Εδώ το εξαφανίσαμε !!!
  • Μετά από λίγη ώρα που κρύωσε εντελώς ξεκούμπωσα την φόρμα κι έμεινα πολύ ωραίο σαν κέικ κοβόταν και πολύ ωραία.

ΠΗΓΗ: xryses-syntages

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share