Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Υπέροχα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά

Έτοιμα στο πι και φι

9 Μαρτίου 2021 14:19
Υπέροχα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκότα: Ένα υπέροχο, απλούστατο και νηστίσιμο γλύκισμα το οποίο θα σας ξετρελάνει. Μια λαχταριστή συνταγή έτοιμη σε 35 λεπτά που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για μπισκότα βουτύρου που θα σας τρέχουν τα σάλια.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

Συνταγή για μπισκότα με γεύση λεμόνι χωρίς βούτυρο και χωρίς αυγά

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι με άρωμα λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μια κούπα ζάχαρης μαζί με το νερό τη κανέλα το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού.
  • Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
  • Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Το μόνο που χρειάζετε είναι να τα αφήσουμε να κρυώσουν και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share