Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Μπισκοτάκια βουτύρου: Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι...

25 Φεβρουαρίου 2021 14:39
Μπισκοτάκια βουτύρου: Φτιάξτε τα πιο εύκολα και νόστιμα βουτήγματα για τον καφέ ή το γάλα σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκότα: Τα μπισκότα βουτύρου είναι μία ασφαλής επιλογή για να συνοδεύσετε τον πρωινό ή απογευματινό σας καφέ, είτε είστε μόνοι σας, είτε έχετε επισκέπτες. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια τέλεια συνταγή που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια.

Πως να τα φτιάξετε μόνοι σας: Δεν χρειάζεται ν’ αγοράσετε μπισκότα βουτύρου από τον φούρνο ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε, ακολουθώντας την παρακάτω νόστιμη συνταγή. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για νηστίσιμα κεφτεδάκια από πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 375 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ Φυτίνη (400 γρ φυτίνη +100 γρ ελαιόλαδο)
  • 1 μπείκιν
  • 1 βανίλια
  • αμύγδαλα φιλέ
  • και κρόκο αυγού για το άλειμμα

Μπισκότα βουτύρου συνταγή

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητά την φυτίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει.
  • Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ένα-ενα τα αυγά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο την βανίλια το μπέικιν και τέλος όλο το αλεύρι.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Zafeiropoulou Aspasia”.

Εύκολα μπισκότα σαν της γιαγιάς χωρίς αλεύρι με 3 μόνο υλικά - Έτοιμα σε 20'

Μπισκότα: Επιθυμείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γλυκιά και γευστική συνταγή; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Το βέβαιο είναι πως θα σας «λύσει» τα χέρια. Αυτό, διότι μπορείτε να προσφέρετε τα συγκεκριμένα μπισκότα σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για το προφιτερόλ της τεμπέλας που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά συνταγής

  • 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 125 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ

Συνταγή για μπισκότα της γιαγιάς

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και καλύπτουμε 2 ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πυκνώσει η υφή τους.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
  • Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα κατευθείαν γιατί αν το αφήσουμε θα ξεκινήσει να διαχωρίζεται.
  • Πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, ξεκινάμε να βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα για κάθε μπισκοτάκι (σ.σ. το ένα πάνω στο άλλο, πιέζοντας ελαφρώς το κέντρο τους), αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, αλλάζοντας θέση στα ταψιά μετά το πρώτο δεκάλεπτο.
  • Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα, αποσύρουμε και αφήνουμε πάνω στην ειδική σχάρα να κρυώσουν.
  • Επιπλέον, πληροφορία: Διατηρούνται σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share