Εύκολη συνταγή για την καλύτερη κρέμα καραμελέ που έχετε δοκιμάσει
Θα σας τρέχουν τα σάλια!
27 Φεβρουαρίου 2021 12:51
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Γλυκό ψυγείου: Επιθυμείτε να φτιάξετε μία διαχρονική συνταγή από κρέμα; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε μία κρέμα καραμελέ. Η εκπόνηση της συνταγής είναι εύκολη, ενώ η γεύση της θα σας ενθουσιάσει. Για να μπορέσετε να τη φτιάξετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη για να φάτε όσα κομμάτια θέλετε.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να καραμελώνει για περίπου 6-8 λεπτά.
Μοιράζουμε γρήγορα στα φορμάκια τη ρευστή καραμέλα και τα γυρίζουμε γύρω γύρω μέχρι να απλώσει σε όλο τον πάτο
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να το βράσουμε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους, το αλάτι, και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
Ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα, ρίχνουμε λίγο λίγο στο γάλα το μίγμα των αυγών.
Προσθέτουμε τη βανίλια και μοιράζουμε την κρέμα ισόποσα στα φορμάκια.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο. Προσθέτουμε αρκετό βραστό νερό ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση τα φορμάκια και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
Βγάζουμε με λαβίδες τα φορμάκια από το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες.
Όταν θέλουμε να τα βγάλουμε, αποσπάμε τον πάτο από τα φορμάκια, ή αν είναι ολόκληρα, τα βυθίζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε.