Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη που μπορείτε να τρώτε όσα κομμάτια θέλετε

Καταναλώνεται άφοβα και χωρίς τύψεις

26 Φεβρουαρίου 2021 13:04
Υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη που μπορείτε να τρώτε όσα κομμάτια θέλετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κέικ μπανάνας: Το κέικ χωρίς ζάχαρη είναι μία υγιεινή επιλογή, που θα ξετρελάνει, τόσο για τα παιδιά, όσο και τους μεγάλους. Είναι πολύ βασικό ότι η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει κανένα είδος ζάχαρης, ούτε στέβια, ούτε ζάχαρη καρύδας, ούτε καμιά άλλη "υγιεινή" ζάχαρη, ενώ δεν χρειάζεται χτύπημα στο μίξερ για να ετοιμαστεί το μείγμα.

Είναι σούπερ αφράτο και χορταστικό, αφού οι μεγάλοι μ’ ένα κομμάτι συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, ενώ οι μικροί δεν χρειάζονται δεύτερο για να χορτάσουν. Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 30 λεπτά για να ετοιμαστεί, ενώ πρόκειται για ένα υγιεινό γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και χωρίς τύψεις. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για ατομικά και αφράτα κέικ έτοιμα στο τσακ μπαμ.

Υλικά

  • μια ώριμη μπανάνα
  • 1 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. μούσλι της επιλογής σας (εγώ βάζω βρώμη)
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1μιση φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1-2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. κακάο (αν θέλετε)
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • ζάχαρη άχνη (αν θέλετε για το σερβίρισμα)

Κέικ μπανάνας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

  • μια φόρμα για κέικ
  • ένα μπολ
  • μαχαίρι
  • σπάτουλα
  • Φόρμα για κέικ αντικολλητική
  • Μπολ σαλάτας
  • Σπάτουλα-λαβίδα

Εκτέλεση

  • Ρίξτε ένα-ένα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καθε φορά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μια φόρμα ή ταψάκι απλώστε λίγο βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη κανέλα.
  • Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι και με μια σπάτουλα λειάνετε την επιφάνειά του.
  • Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν την τρυπάτε στο εσωτερικό του κέικ.
  • Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψετε.
  • Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share