Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα - Το μυστικό είναι στο φύλλο

Πεντανόστιμη συνταγή

27 Φεβρουαρίου 2021 07:36
Τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα - Το μυστικό είναι στο φύλλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα μπορούσε να είναι το τέλειο ορεκτικό; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα, με το μυστικό να βρίσκεται στο φύλλο.

Για να συνοδεύσετε ακόμη καλύτερα το γεύμα σας, σας προτείνουμε για το τέλος αυτά τα ξεχωριστά κουλουράκια.

υρόπιτα με φέτα και μαντζουράνα

Υλικά

2 χωριάτικα φύλλα για πίτα – το ένα ελαφρώς μεγαλύτερο από το άλλο ή 1 πακέτο παραδοσιακά χοντρά φύλλα για πίτες

70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)

2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη

2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά

1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Εκτέλεση

Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.

Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα χωριάτικο φύλλο, με το μεγαλύτερο μέγεθος. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο, μικρότερο φύλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο, ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Πηγή: Γαστρονόμος/Καθημερινή

Γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα (Video)

Γρήγορη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα, για όλες τις ώρες. Γίνεται στο τσακ μπαμ και η γεύση της σκίζει στην κυριολεξία!

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ φέτα
  • Λάδι
  • 500 γρ φύλλα κρούστας
  • Νερό

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  2. Στην πορεία, βάζουμε και την σπασμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψί 40×27 εκατοστά, το λαδώνουμε και βάζουμε ένα φύλλο κρούστας διπλωμένο στην μέση. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλα 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά ενδιάμεσα και τέλος, απλώνουμε πάνω από το τελευταίο φύλλο το ¼ της γέμισης με το τυρί.
  4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές, μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα κρούστας. Η τελευταία στρώση να είναι μόνο από φύλλα.
  5. Πιέζουμε προς τα μέσα τις άκρες από το τελευταίο φύλλο, το λαδώνουμε, τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  6. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι που η πίτα να ροδίσει.
  7. Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και καλή μας όρεξη!

Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: xrysessyntages.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share