Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Ονειρεμένη τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Πεντανόστιμη συνταγή

17 Φεβρουαρίου 2021 19:51
Ονειρεμένη τυρόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα, η οποία θα σας ξετρελάνει; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια ξεχωριστή περίπτωση, όπου η σφολιάτα δημιουργείται με ζύμη γιαουρτιού.

Αν, όμως, προτιμάτε μια γλυκιά συνταγή, δείτε εδώ πώς θα αξιοποιήσετε την φόρμα για κέικ.

Υλικά

  • Περίπου 800 γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 100 ml νερό
  • 200 ml γιαούρτι
  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 150 γρ Φέτα
  • Βούτυρο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε περίπου 200 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε φύλλο.
  • Βουτυρώνουμε όλο το φύλλο και απλώνουμε σπασμένη Φέτα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, σε σχήμα κουλούρας.
  • Κόβουμε ακτίνες με πάχος περίπου όσο ένα δάχτυλο και τις γυρνάμε ελαφρώς.
  • Αλείφουμε με κρόκο αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: Foodaholics

Στριφτή τυρόπιτα - Πανεύκολη συνταγή

Φτιάξτε μια λαχταριστή στριφτή τυρόπιτα με λίγα υλικά. Πρόκειται για μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τυρόπιτα - Υλικά και εκτέλεση

Για το φύλλο

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 130-150g νερό

Για τη γέμιση

  • 350γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • 350 γραμμάρια γραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 50 γραμμάρια βούτυρο

συνταγή για στριφτή τυρόπιτα

Για την κάλυψη

  • 50g λιωμένο βούτυρο
  • σουσάμι

Οδηγίες

  • Στο μεγάλο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ προσθέστε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε τα συστατικά σε υψηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε 130 γραμμάρια νερού και συνεχίστε να ανακατεύετε. Η ζύμη μπορεί ή όχι να χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό. Μετά από ανάμειξη η ζύμη θα πρέπει να γίνει μια ελαστική μπάλα. Αν η ζύμη είναι ακόμη κρακαρισμένη, πρέπει να προσθέσετε λίγες σταγόνες νερού και να αναμίξετε.
  • Τυλίξτε τη ζύμη με ελαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και τοποθετήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ανοίξετε κάθε μπάλα ζύμης, μέχρι να γίνει μια πολύ λεπτή στρογγυλή ζύμη όσο λεπτότερη, τόσο καλύτερη.
  • Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια μεγάλη, και απλώστε τη μισή γέμιση. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας αρέσει. Προσθέστε μερικά κομμάτια βούτυρο για επιπλέον γεύση. Γυρίστε το φύλλο τυλίγοντας σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
  • Βουτυρώστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Επαναλάβετε με τη δεύτερη μπάλα ζύμης.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να είναι τραγανή.

Συμβουλές:

Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη, επειδή η ζύμη απλώνεται πραγματικά εύκολα. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Μην ανησυχείτε αν σπάσει δημιουργώντας τρύπες. Προσθέστε μερικά φρέσκα βότανα στο γέμισμα, λίγο φρέσκο ​​άνηθο, μαϊντανό ή βασιλικό για επιπλέον γεύση.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share