Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Γεμίζει με ζύμη μια φόρμα από κέικ και ρίχνει από πάνω σοκολάτα. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!

Σίγουρα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

17 Φεβρουαρίου 2021 14:04
Γεμίζει με ζύμη μια φόρμα από κέικ και ρίχνει από πάνω σοκολάτα. Το αποτέλεσμα; Εξαιρετικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπισκότα: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για φρεσκοψημένα ζεστά μπισκότα με σοκολάτα προκειμένου να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Η συνταγή είναι πολύ απλή, αλλά τόσο απολαυστική! Ιδανική για βούτημα μέσα σε γάλα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε έναν τέτοιο σοκολατένιο πειρασμό; Μας τρέχουν ήδη τα σάλια! Παράλληλα σας προτείνουμε άλλη μια τέλεια συνταγή για ραβανί χωρίς αυγά.

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για τα υλικά και την εκτέλεση:

Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)

Μπισκότα βρώμης με μέλι (χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο)! Το Athensmagazine.gr σας έχει την υπέροχη συνταγή και αν θέλετε κάτι ξεχωριστό έχουμε και μπισκότα κρακελέ σοκολάτας!

Υλικά

  • Βρώμη 300γρ. (2,5 κούπες καφέ για νέσκαφε)
  • 1 ώριμη μπανάνα κανονικού μεγέθους ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
  • 80γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
  • 20γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
  • 150γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150γρ. chocholate chips (μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες)
  • Χύμο από ένα μικρό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • λίγη κανέλα

Μπισκότα βρώμης με μέλι

Εκτέλεση

  1. Πρώτα πολτοποιείτε το φρούτο που έχετε επιλέξει (μπανάνα ή μήλο).
  2. Μετά, αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
  3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα.
  4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο,το μελι,το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
  5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα,τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
  6. Άφου ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά-σιγά τη βρώμη και παράλληλα, σιγά-σιγά το χυμό πορτοκαλιού. (Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζι με την μία.)
  7. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταια φορά.
  8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις «πατάτε» με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο (Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο, έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα βγουν από την αρχή).
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
  10. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και… βουρ!!!!!

Πηγή: xrysessyntages

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share