Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια το καρότο και την πατάτα… Αλατίζουμε και βάζουμε στο σουρωτήρι να κατεβάσουν τα νερά τους.
Ωστόσο, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μικρό τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο να τα σοτάρουμε ελαφρά ίσα να ασπρίσουν και να μαραθούν.
Το κάνω αυτό γιατί νοστιμίζει περισσότερο και δεν πέφτει πολύ βαρύ.
Στη συνέχεια στύβουμε τα κολοκυθάκια με μία καθαρή πετσέτα πολύ καλά.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μπαχαρικά, το φαρίναπ, τα τυριά, και ανακατεύουμε πολύ καλά με δύο κουτάλια παίρνουμε ένα μέρος μείγμα το στρώνουμε όμορφα και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.
Το πατάμε ελαφρώς από πάνω να πάρει σχήμα…ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν ομοιόμορφοχρώμα.
Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψε σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψτην σε ένα μπολ.
Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξτο στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.
Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά: άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε το φούρνο στους 180.
Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλτα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!
Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και λαχταριστοί!