Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

13 Δεκεμβρίου 2020 15:09
Μυτιληνιοί κεφτέδες με ούζο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστούς κεφτέδες με ούζο και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια παραδοσιακή, εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ συνταγή για ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο
  • 2 αυγά
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml ούζο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε κεφτέδες.
  • Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές αν θέλουμε.

Πηγή: cookpad.com

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου στο τσακ μπαμ

Με αυτά τα δύο υλικά στο μείγμα τα κεφτεδάκια θα γίνουν αφρός. Και ο φούρνος θα τα κάνει πεντανόστιμα και τα λάδια από το τηγάνισμα θα πάνε περίπατο. Ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα!

Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή. Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μείγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Ωστόσο δείτε και άλλη μια πανεύκολη συνταγή για κεφτέδες αλά Μύκονος.

Υλικά για περίπου 26 κεφτεδάκια:

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
  • 5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
  • 1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
  • 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
  • Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.
  • Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε!

Συμβουλές:

Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό!

Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share