Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Φανταστικές πατάτες φούρνου χωρίς λάδι

Μια λαχταριστή συνταγή

11 Φεβρουαρίου 2021 10:55
Φανταστικές πατάτες φούρνου χωρίς λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες: Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι το απόλυτο συνοδευτικό πολλών πιάτων για υπέροχα γεύματα. Η συνταγή αυτή δεν έχει ίχνος λαδιού. Για να δώσουμε την λιπαρότητα που απαιτείται, θα χρησιμοποιήσουμε λίγη μαγιονέζα, η οποία θα δώσει συγκλονιστική γεύση στις πατάτες φούρνου. Παράλληλα δείτε και ένα φανταστικό κόλπο για να τις καθαρίσετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 6 πατάτες ίδιου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια
  • 3,5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή για πατάτες φούρνου χωρίς λάδι

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα νερό, ρίχνοντας αλάτι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε διότι υπάρχει κίνδυνος να της θρυμματίσουμε. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά. Δηλαδή, την μαγιονέζα, τη ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε τις ήδη κρύες πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μείγμα.
    Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας. Από 10 έως 20 λεπτά έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Καλή επιτυχία!

Λαχταριστή πατατόπιτα χωρίς φύλλο

Πατατόπιτα: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε την πιο νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, με υπέροχη κρέμα. Αυτή η συνταγή σας λύνει τα χέρια καθώς μπορείτε να τη σερβίρετε σαν ορεκτικό, σαν κυρίως αλλά και σαν γαρνιτούρα. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια λαχταριστή συνταγή για λαχταριστές πατάτες φούρνου τσακιστές.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμ. γάλα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 2 πρέζες φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καυτερή (η γλυκιά)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 8 πατάτες μέτριες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 300 γραμ. μανιτάρια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

Λαχταριστή πατατόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτέλεση

  • Για την εύκολη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, προθερμαίνουμε πρώτα τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 180 ºC.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.
  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε στις πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα (αφαιρούμε το σκόρδο).
    Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε την πατατόπιτα για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε για επιπλέον 10′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.
  • Αφήνουμε την πατατόπιτα να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share