Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τυρόπιτα... κολασμένη με πιπεριές Φλωρίνης

Λαχταριστή συνταγή

8 Φεβρουαρίου 2021 18:36
Τυρόπιτα... κολασμένη με πιπεριές Φλωρίνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα διαφορετική από τις υπόλοιπες, απολαμβάνοντάς την ανάμεσα στα γεύματά σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης, που θα σας τρελάνει.

Αν, όμως, προτιμάτε κάποια γλυκιά συνταγή, τότε σας προτείνουμε ένα εξαιρετικό... μαμαδίστικο δίχρωμο κέικ.

Τυρόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γραμμάρια φέτα
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • Λάδι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα γάλα

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε την φέτα, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα -όλα σε τρίμματα- και την πιπεριά σε κομματάκια.
  • Προσθέτουμε ακόμα το πιπέρι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο αλείφουμε με λάδι κι από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο τσαλακωμένο.
  • Ρίχνουμε σταγόνες λαδιού στο τσαλακωμένο φύλο και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος με τα τυριά.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας.
  • Τυλίγουμε τις γωνίες προς τα μέσα και λαδώνουμε το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου και ρίχνουμε στο τέλος λίγες σταγόνες νερό για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Ρίχνουμε στο τέλος το γάλα πάνω από τα φύλλα.
  • Την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή και παράλληλα γρήγορη συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα... σουφλέ με ελάχιστα υλικά. Είμαστε σίγουροι, ότι θα εντυπωσιαστείτε με αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 300 γρ φέτα
  • 300γρ γραβιέρα
  • 300 γρ κασέρι
  • 5 αυγά
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 5 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε το γάλα πάνω στη φωτιά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μόλις πάρει βράση κατεβάζετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι.
  • Ξαναβάζετε στη φωτιά κι ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
  • Ρίχνετε και το βούτυρο.
  • Χτυπάτε τα αυγά και τα τριμμένα τυριά και τα ρίχνετε στο μίγμα, αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει.
  • Αλατοπιπερώνετε με σύνεση αφού δοκιμάσετε γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
  • Ψήνετε στους 190 για 1 ώρα περίπου.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share