Τηγανίτες: Παραδοσιακή και υπέροχη συνταγή για κερκυραϊκές τηγανίτες, τα περίφημα Τζαλέτια. Είναι χωρίς ζάχαρη και σερβίρονται πάντα στις γιορτές στην Κέρκυρα. Τηγανίτες φουσκωτές με καλαμποκάλευρο. Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να τις φτιάξετε όλοι. Παράλληλα δοκιμάστε να φτιάξετε και άλλη τέλεια συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων!
Τα παραδοσιακά τζαλέτια, οι τηγανίτες Κέρκυρας με καλαμποκάλευρο, γίνονται σε 2΄.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (καλαμποκάλευρο και γ.ο.χ.) τη μαγιά, το ξύσμα, τη σταφίδα και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό, το νερό και το αλάτι. Με κουτάλι ανακατεύουμε το χυλό να αναμιχθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε για 40΄ τα τζαλέτια να φουσκώσουν ελαφρά και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι. Κουταλιά κουταλιά, ρίχνουμε το χυλό.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1,5 λεπτό, να ροδίσει η μια πλευρά και φουσκαλίτσες να εμφανιστούν στην ωμή πλευρά.
Τότε αναποδογυρίζουμε τα Κερκυραϊκά τζαλέτια και ψήνουμε για 1΄ να ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά.
Τα βγάζουμε σε αποροφητικο χαρτί.
Τα βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι, ή πασπαλίζουμε μπόλικη κανελοζάχαρη.
Σε πολλά χωριά της Κέρκυρας τα φτιάχνουν και χωρίς μαγιά, σκέτα μόνο με καλαμποκάλευρο, νερό και σταφίδες. Στο τέλος τα πασπαλίζουνε με ζάχαρη και κανέλα.
Σε πολλά σπίτια, τα σερβίρουν με γλυκό κουταλιού κουμ κουατ που το λατρεύω.