Παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων!
Πανεύκολες και πάρα πολύ χορταστικές
Τηγανίτες: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων μια συνταγή πολύ νόστιμη και χορταστική που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για τηγανίτες με μήλα και κανέλα.
Υλικά
- 4 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι
- 300 γρ φέτα–όσο περισσότερη φέτα τόσο πιο ωραία -εγώ εδώ έβαλα 400 γραμ.
- 1/2 κούπα μικρή τσαγιού λάδι
- 5 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας μπέκιν πάουντερ
Τηγανίτες: Εκτέλεση
- Σε ένα λεκανάκι τρίβετε με το χέρι την φέτα, το αναμιγνύεται με το γιαούρτι,το λάδι,κ τα αυγά, αφού ενώσετε τα υλικά προσθέστε το μπέκιν πάουντερ με το αλεύρι λίγο λίγο,να γίνει μια μαλακιά ζύμη να στέκεται στο κουτάλι.
- Βάζετε το λάδι στην φωτιά να κάψει,έχετε ένα ποτήρι με νερό κοντά σας να βουτάτε το κουτάλι κάθε φορά και παίρνετε κουταλιές από το μείγμα τις βάζετε στο λάδι και τις γυρίζετε πολύ γρήγορα να μην μαυρίσουν και καθώς βγάζουμε τις τηγανισμένες τις αφήνουμε για λίγο επάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Αν προλάβουμε σερβίρουμε γιατί εξαφανίζονται αμέσως!
- Αν η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή ,προσθέστε λίγο αλάτι .
Σημείωση: Αν παραλείψετε το τυρί σερβίρονται και με μέλι! Φανταστικές...
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε την πιο νόστιμη συνταγή για τηγανιτές μπανάνες!
Τηγανιτές μπανάνες: Παρόλο που τα τηγανητά δεν είναι και πολύ υγιεινά, υπάρχει ένας τέλειος τρόπος για να φάτε το αγαπημένο σας φρούτο, τη μπανάνα, το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Παράλληλα σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για για κέικ σοκολάτας με μπανάνες που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.
Υλικά:
- 2 αβγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 5 περίπου μπανάνες
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε όλα τα στερεά υλικά μαζί με τα αβγά σε ένα μπολ.
- Κόψτε τις μπανάνες σε μπουκίτσες και καλύψτε τα κομμάτια με το μείγμα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 180 περίπου.
- Βάλτε τις μπανάνες στο λάδι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
- Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη και απολαύστε!
Credit: tiphero.com