Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πατατόπιτα φούρνου: Η κόλαση της πατάτας, του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά

Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική

6 Φεβρουαρίου 2021 21:08
Πατατόπιτα φούρνου: Η κόλαση της πατάτας, του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατατόπιτα φούρνου: Η κόλαση της πατάτας, του λουκάνικου και του τυριού σε 10 λεπτά! Η συνταγή είναι μια παραλλαγή Τηνιακής συνταγής, νόστιμη, εύκολη και οικονομική. Επίσης, δείτε την συνταγή για μία λαχταριστή πατατόπιτα χωρίς φύλλο.

Υλικά:

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα μοσχαρίσια ή χοιρινά
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο ελαιόλαδο

Πατατόπιτα φούρνου

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τι κόβουμε σε χονδρές ροδέλες.
  2. Τις στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε αλείψει με λάδι.
  3. Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα που έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, προσθέτοντας το δενδρολίβανο.
  4. Τα αδειάζουμε πάνω στις πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το τυρί που έχουμε χοντροτρίψει με τη φλούδα του.
    Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  5. Ψήνουμε στους 180° για 10′ περίπου ή μέχρι να πάρει χρυσόξανθο χρώμα το τυρί.

Μαρινάδα για τις πιο μελωμένες και μαλακές πατάτες φούρνου

Πατάτες: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε μια λαχταριστή συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πώς να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα.

Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια. Παράλληλα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια συνταγή για μυρωδάτες baby πατάτες

Υλικά

  • Λεμόνι χυμό 3 κ.
  • Μέλι 3 κουταλιές
  • Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
  • Κάρι 1 κ.γ.
  • Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
  • Πάπρικα γλυκιά κατά βούληση
  • Ρίγανη κατά βούληση
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Πιπέρι κατά βούληση

Μαρινάδα για πατάτες φούρνου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρι, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να ροδίσουν.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share