Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

Αυτή η συνταγή, έχει ξετρελάνει τους πάντες στο διαδίκτυο!

6 Φεβρουαρίου 2021 15:05
Μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια συνταγή, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ξετρελάνει τους πάντες στα social media. Πρόκειται για μια συνταγή που είναι έτοιμη στο τσακ μπαμ! Φτιάξτε, λοιπόν, μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια και εντυπωσιάστε ολόκληρη την οικογένεια! Ωστόσο, αν δε θέλετε μακαρόνια, δείτε εδώ μια συνταγή για μπιφτέκια.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κομμάτι φέτα
  • 1 πακέτο ντοματίνια
  • Λάδι
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Ότι μακαρόνια θέλετε

συνταγή για μακαρόνια με φέτα και ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε πυρέξ τα ντοματίνια, τη φέτα και ρίχνουμε λάδι, ρίγανη και αν θέλουμε σκόρδο, είτε σκόνη είτε σκελίδα.
  • Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να ψηθεί η φέτα με τα ντοματίνια. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και με ένα πιρούνι τα λιώνουμε και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο. Μπορείτε να τα σερβίρετε και με βασιλικό.

Πηγή: cookpad.com

Μακαρόνια στο φούρνο με σάλτσα τυριών

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (κοφτό, πένες, κλπ)
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 4 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύβο κοτόπουλου, ή ή βόειο ή λαχανικών
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 3/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

συνταγή για μακαρόνια φούρνου

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, και φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για μακαρόνια αλ ντέντε. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό. Αφήστε στην άκρη.
  • Προθερμάνετε τον φούρνου στους 190C.

Για τη στρώση

Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά. ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε και φυλάξτε σε μπολ.

Για τη σάλτσα

  • Λιώστε το 1/4 φλιτζάνι βούτυρο, στην ίδια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι.
  • Συνεχίστε να μαγειρεύετε ενώ ανακατεύετε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. και αρχίστε να ρίχνετε τα 4 φλυτζάνια από το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, βάλτε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα. Χτυπήστε ελαφρά να ανακατωθεί στην συνέχεια βάλτε αυτό το μείγμα στην άσπρη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει και έχετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε για να πυκνώσει τελείως. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και βάλτε και τον κύβο.
  • Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε όλα τα τυριά σας Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και βάλτε την έτοιμη πια σάλτσα σας στην κατσαρόλα που έχετε τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
  • Στρώστε τα μακαρόνια που έχετε ετοιμάσει με την σάλτσα σε ένα ταψί, σκορπίστε από επάνω το μείγμα με την τριμμένη φρυγανιά και την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά,
  • Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Πηγή: cookpad.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share