Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Κλασικό κέικ βανίλια - σοκολάτα

Η μαμαδίστικη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!

3 Φεβρουαρίου 2021 08:55
Κλασικό κέικ βανίλια - σοκολάτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει μια κλασική συνταγή. Φτιάξτε αγαπημένο μαμαδίστικο κέικ με βανίλια και σοκολάτα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία σίγουρα θα "ξετρελάνει" τα παιδιά σας. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ μπανάνας.

Υλικά

  • 500 γρ φαρίνα απ
  • 250 γρ lurpak
  • 250 γάλα πλήρες
  • 5 αυγά
  • 3 κσ κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 300 γρ ζάχαρη + 3-4 κσ ζάχαρη μαζί με το κακάο

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι με λιώσει και να "ασπρίσει".
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το γάλα, τις βανίλιες και το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας.
  • Βούτυρο-αλευρώνουμε τη φόρμα καλά, και ρίχνουμε μέσα τα 2/3 του μείγματος.
  • Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το κακάο με τις 3-4 κσ ζάχαρη και αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα.
  • Τέλος με ένα κουτάλι κάνουμε "κυματάκια" για να αναμιχθούν τα 2 μείγματα.

Πηγή: cookpad.com

Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Υλικά συνταγής:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 + ½ κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 + ½ κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Συνταγή για κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή, αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε λαδωμένη μακρόστενη, μικρή φόρμα και το υπόλοιπο σε 6 ατομικά φορμάκια.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 150ο – 160ο c για 20’ τα μικρά φορμάκια και 30’ τη μεγάλη φόρμα. Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share