Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας

Μια συνταγή από τα παλιά!

29 Ιανουαρίου 2021 14:39
Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κουλουράκια: Το Athensmagazine.gr βρήκε μια τέλεια συνταγή για κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας σαν αυτά που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν είμασταν μικροί. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για κουλουράκια μήλου χωρίς ζάχαρη.

Υλικά

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1-1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού (από βιολογικά ή αράντιστα πορτοκάλια από τον κήπο σας…)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα (σκόνη)
  • περίπου 900 γρ. αλεύρι
  • σουσάμι(προαιρετικά)

Συνταγή για κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλα

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε το λάδι, το χυμό και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τη σόδα.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
  • Πλάθουμε σε κουλουράκια και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Η γεύση τους απογειώνεται αν αφού πλάσετε τα κουλουράκια τα αλείψετε με πινέλο με λίγο νερό και τα βουτήξετε σε μπολ με σουσάμι ώστε να κολλήσει καλά το σουσάμι και τα φουρνίσετε…
  • Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: daddy-cool.gr

Λαχταριστά κουλουράκια νουτέλας με 5 υλικά - Έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά

Υπέροχα, λαχταριστά κουλουράκια με Nutella. Μια εύκολη συνταγή με 5 μόνο υλικά, έτοιμα σε 10 λεπτά για να τα απολαύσετε με το πρωϊνό γάλα ή με τον καφέ σας. Σε περίπτωση που δε θέλετε σοκολάτα, δείτε εδώ συνταγή για κουλουράκια μαστίχας.

Υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι Nutella
  • 2 κ.σ. βούτυρο (φυτική μαργαρίνη)

συνταγή για κουλουράκια νουτέλας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και στρώστε στο ταψί του φούρνο μια λαδόκολλα.
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέστε σταδιακά και το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε με το “γάντζο” του μίξερ για 2-3′ ακόμα.
  • Επειδή η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδης, βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα πιέζετε ελαφρά και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα στο ταψί με 2,5 εκ. διάστημα μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάζετε από φούρνο τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για 5′, μετά τα βγάζετε και τα απολαμβάνετε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share