Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Τέλεια συνταγή!

6 Μαΐου 2019 10:18
Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Αν δεν έχετε ξεκινήσει το μαγείρεμα τότε το Athensmagazine.gr σας προτείνει την καλύτερη μπολονέζ φούρνου για εσάς και την οικογένεια σας! Δείτε τη συνταγή που σας προτείνουμε:

Τι θα χρειαστείτε:

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente

Για τον κιμά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 κ.γ. ζάχαρη
4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα:
300 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
20 γρ. αλεύρι
10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά κι ανακατεύουμε συνεχώς. Σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί μας. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρις ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια μας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και μόλις τον απομακρύνουμε απ’ την φωτιά προσθέτουμε λίγες κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, ζεσταίνοντας τον βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτοντας σ΄αυτόν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Στο ταψί μας βάζουμε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Μπράουνις Νουτέλας με σταγόνες σοκολάτας!

Τα τέλεια μπράουνις με 3 ειδών σοκολάτες. Νουτέλα, σταγόνες λευκής και σταγόνες μαύρης σοκολάτας.

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης κουβερτούρας

115 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια (+ επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού)
1/2 φλ. τσαγιού Nutella, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
3/4 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή αν προτιμάτε, μαύρης κουβερτούρας)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα 3/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τα κομματάκια βουτύρου και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Προσθέτετε τη Νουτέλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνετε στο μείγμα τη καστανή ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μη χτυπάτε για πολύ ώρα το μείγμα γιατί θα σφίξει.
Ρίχνετε τις 2 ειδών σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε για λίγα δευτερόλεπτα απλώς για να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Αφαιρείτε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει.
Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο σκέτο ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Προαιρετικά, αν δεν το προτιμάτε ζεστό, πριν το ξεφορμάρετε βάλτε το μπράουνις για 2-3 ώρες στο ψυγείο γιατί έτσι (κρύο) θα κοπεί καλύτερα σε κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share