Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6+1 εστιατόρια της Αθήνας με πιάτα της διεθνούς κουζίνας

Ταξίδι στον κόσμο!

23 Σεπτεμβρίου 2023 15:34
6+1 εστιατόρια της Αθήνας με πιάτα της διεθνούς κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι στον κόσμο δοκιμάζοντας πιάτα από όλον τον κόσμο, χωρίς καν να ετοιμάσεις βαλίτσες; Το AthensMagazine, σου παρουσιάζει 7 εστιατόρια της Αθήνας με πιάτα της διεθνούς κουζίνας, για να ταξιδέψεις μέχρι Μεξικό, Ταϊλάνδη, Περού, Ιαπωνία...

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα 9 + 1 καλύτερα μαγαζιά για brunch στην Αθήνα.

Boracay Philippine & Japanese Cuisine

Το ασιατικό Boracay, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε από την Βούλα στη Γλυφάδα, προσφέρει παραδοσιακές Φιλιππινέζικες και Ιαπωνικές συνταγές.

Ο χώρος είναι «ζεστός» και φιλόξενος, ενώ το ξύλο που κυριαρχεί στα έπιπλα και τα εξωτικά στοιχεία στον διάκοσμο σε ταξιδεύουν. Ξεχωρίζει ο ζωγραφισμένος τοίχος, τον οποίο επιμελήθηκε η ζωγράφος Μελίνα Κοάν.

Στο μενού θα βρεις πολλές επιλογές σε σούσι, ενώ από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπει ο τόνος τατάκι, το κοτόπουλο Siopao, ένα λαχταριστό ψωμάκι στον ατμό με κοτόπουλο & αυγό και το χοιρινό Lechon Kawali.

Boracay Philippine & Japanese Cuisine

Boracay Philippine & Japanese Cuisine

Γιαννιτσοπούλου 6, Γλυφάδα

Τηλέφωνο: 210 9689500

Instagram: boracaygr

Nikkei Peruvian Resto Bar Athens

Το «Nikkei», είναι το πρώτο περουβιανό εστιατόριο που άνοιξε στην Ελλάδα το 2015, χρονιά όπου βραβεύτηκε από τα Tasty Guide Awards, ως το καλύτερο new restaurant. Από τότε έχει πάρει διάφορες διακρίσεις.

Μπαίνοντας στο μαγαζί δεν γίνεται να μην προσέξεις το μπαρ - ενυδρείο, την εξωτική διακόσμηση, τα έντονα χρώματα και το πρωτότυπο design, τα οποία σε ταξιδεύουν μέχρι το Περού και την Ιαπωνία.

Το «Nikkei», συνδυάζει δυο πολιτισμούς, την Ιαπωνία και το Περού ενώ έχει επιρροές από την Ισπανία αλλά και από Κίνα.

Στο μενού θα βρεις μοναδικές γεύσεις υψηλής γαστρονομίας από περουβιανά υλικά με ιαπωνικές τεχνικές πάνω από τη σύγχρονη μαγεία των περουβιανών γεύσεων, το οποίο επιμελείται ο Chef Σπύρος Μαυροειδής.

Nikkei Peruvian Resto Bar Athens

Nikkei Peruvian Resto Bar Athens

Ξανθίππου 10 & Δεινοκράτους 10, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7239366

Instagram: nikkeiperuvianrestobar

Comal

Ο Γιάννης Λουκάκος σε ταξιδεύει στο Μεξικό, μέσα από το «Comal» που στεγάζεται σε έναν ζεστό και boho χώρο στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Στο μενού υπάρχουν γνώριμες μεξικάνικες γεύσεις, αλλά με τα ιδιαίτερα twists και ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών, σε ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως και to share πιάτα.

Και όλα αυτά σε έναν χώρο άκρως μαγευτικό. Ξύλινα τραπέζια, αναπαυτικά σκαμπό στην μεγάλη μπάρα, εντυπωσιακά έπιπλα κάτω από χαμηλό φωτισμό.

Ο σεφ, εμπνευσμένος από την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου θα προσεγγίζει τη μεξικάνικη γαστρονομία κάπως αλλιώς και σίγουρα πολύ διαφορετικά από την tex mex λογική που επικρατεί στα περισσότερα μεξικάνικα της Αθήνας.

Comal

Comal

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι

Τηλέφωνο: 211 7508216

Instagram: comal.athens

Tekila

Από το πρώτο βήμα σου στο εσωτερικό του «Tekila», νιώθεις να μεταφέρεσαι σ' έναν άλλο κόσμο. Τα στοιχεία που σε ταξιδεύουν στο Μεξικό είναι παντού γύρω σου.

Εντυπωσιακές τοιχογραφίες με παπαγάλους, φωτιστικά από τα οποία κρέμονται διακοσμητικά εξωτικά πουλιά, μικρές ζούγκλες σε διάφορα σημεία, ξύλινα έπιπλα και έντονα χρώματα.

Το bar με τα «ζεστά» ατμοσφαιρικά χρώματα και τα πολυάριθμα πολύχρωμα φωτάκια, σε συνδυασμό με την τοιχογραφία που βρίσκεται στο πλάι, με τους κάκτους και το πανέμορφο τουκάν, θα τραβήξουν σίγουρα το βλέμμα σου, ενώ τα πράσινα φυτά που κρέμονται από το ταβάνι σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια όαση.

Φυσικά, δεν γίνεται να μην κλέψει τις εντυπώσεις η τοιχογραφία με τον Μεξικανό, που βρίσκεται στο βάθος πίσω από μία σύνθεση από ξύλα μπαμπού.

Στο μενού θα βρεις πολλές επιλογές σε κυρίως πιάτα όπως τα fajitas, τα οποία μπορείς να απολαύσεις είτε χωρίς κρέας, είτε με κοτόπουλο είτε με μοσχάρι, τις quesadillas, σε διάφορες επιλογές, τα burger ή τα χοιρινά παϊδάκια με τις τηγανητές πατάτες bravas.

Tekila

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3232482

Instagram: tekila_athens

Cupola

Το CUPOLA είναι ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο το οποίο βρίσκεται σε έναν όμορφο και ζεστό πεζόδρομο στο Παγκράτι που άνοιξε τις πόρτες του το 2017.

Ένα εστιατόριο με μοντέρνα industrial αισθητική, έντονο το ξύλινο στοιχείο, την ανοιχτή εντυπωσιακή κουζίνα και τον θολωτό ξυλόφουρνο, που συνθέτουν έναν μοναδικό χώρο.

Ο σεφ Stefano Rossi υπογράφει ένα αυθεντικό ιταλικό μενού με κλασικά αλλά και πιο ιδιαίτερα πιάτα που θα σε συναρπάσουν.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Cupola

Cupola

Ευφοριωνος 13, Αθήνα

Τηλέφωνο: 211 4117444

Instagram: cupola_trattoria

ANDAMAN

Ένα Ταϊλανδέζικο εστιατόριο, με διακόσμηση και φαγητά σε ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τα πιάτα του αποτελούν μια γνήσια εκπροσώπηση της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε ένα άκρως επεξηγηματικό μενού.

Κοκοφοίνικες, ethnic διακοσμητικά, κόκκινα φωτιστικά με πλεχτά καπέλα και μεγάλες μαξιλάρες συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο.

Το μαγαζί αυτό έχει τη δύναμη να σε ταξιδέψει, από την πρώτη στιγμή που θα εισέλθεις στον χώρο.

ANDAMAN

Αλόπης 65

Τηλέφωνο: 211 2104939

Instagram: andaman_thai_athens

Feyrouz_Athens

Το «Feyrouz_Athens», βρίσκεται σε μια κρυμμένη γωνιά στο κέντρο της Αθήνας και προσφέρει καθημερινά φρέσκο χειροποίητο Artisanal street food, πίσω από το οποί βρίσκεται η Φεϊρούζ-Ελένη, η οποία έμαθε να μαγειρεύει από μικρή.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ρύζι βοσπόρου και χειροποίητες πίτες.

Feyrouz_Athens

Feyrouz_Athens

Καρόρη 23 & Άγάθωνος 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 213 0318060

Instagram: feyrouz_athens

 

Ροή ειδήσεων

Share