Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σε αυτό το νέο εστιατόριο στο Χαλάνδρι θα φας αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα

Γεύση που σε ταξιδεύει!

13 Μαρτίου 2023 10:05
Σε αυτό το νέο εστιατόριο στο Χαλάνδρι θα φας αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που φημίζεται για την πίτσα, τότε αυτή δίχως αμφιβολία, είναι η Ιταλία. Για την ακρίβεια η πανέμορφη Νάπολι, της Ιταλίας, έχει την τιμή να είναι η γενέτειρα της πίτσας.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το "κρυμμένο" ζαχαροπλαστείο της Αθήνας με τα παραδεισένια γλυκά.

Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσες να δοκιμάσεις κάπου στην Αθήνα, αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα;

Σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι, με το όνομα "Napoli 1121", το οποίο άνοιξε σχετικά πρόσφατα θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Η πιτσαρία φτιάχνει καθημερινά αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, η οποία ψήνεται μάλιστα σε ξυλόφουρνο και παρασκευάζεται με φυσικό προζύμι που ωριμάζει 48 ώρες.

Το όνομα

Νάπολη γιατί Νάπολη και πίτσα πάνε μαζί! Αλλά γιατί 1121; Η επιλογή αυτού του νούμερου δεν είναι τυχαία, αλλά αντιπροσωπεύει τα χιλιόμετρα που χωρίζουν το μαγαζί από την πόλη της Νάπολης.

Το φαγητό

Στο εστιατόριο θα βρείτε κατά βάση πίτσες, αλλά υπάρχουν και λίγοι καλοί κωδικοί ζυμαρικών, όπως τα λαζάνια μπολονέζ με μπεσαμέλ και τα κανελόνια με σπανάκι, ρικότα και σάλτσα ντομάτας.

Το νέο vegan στέκι για brunch στο Σύνταγμα

Πριν από λίγο καιρό, άνοιξε ένας φούρνος με εξ’ ολοκλήρου vegan προϊόντα. Πρόκειται για τον πρώτο vegan φούρνο της Αθήνας, ο οποίος εγκαινιάστηκε στην περιοχή του Υμηττού, λειτουργώντας αποκλειστικά με take away και διανομές κατ’ οίκον.

Πλέον, λίγο καιρό αργότερα άνοιξε και ο εστιατορικός χώρος του Holy Llama, στο Σύνταγμα για να μπορείς να απολαμβάνεις τα νόστιμα φουρνιστά και το brunch σου, με την ησυχία σου στον χώρο. Θα το βρεις στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

Στο Holy Llama, θα βρεις ποιοτικό καφέ, λαχταριστά φρεσκοψημένα κρουασάν και άλλα καλούδια, τα οποία δεν περιέχουν ούτε στο ελάχιστο ζωικά προϊόντα.

Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις λαχταριστό πρωινό και brunch (french toasts, pancakes, waffles, avo-toasts, «καγιανά», porridge bowls, yogurt bowls κ.α.), καφέ και τα προϊόντα βιενουαζερί, που είναι το δυνατό του σημείο.

 

Ροή ειδήσεων

Share