Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

3+1 στέκια για παγωτό στην Αθήνα

Οι καλύτερες επιλογές!

19 Μαΐου 2022 08:10
3+1 στέκια για παγωτό στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει αναζητάς μικρές οάσεις όπου θα απολαύσεις λαχταριστά παγωτά και γλυκά μαζί με έναν παγωμένο αρωματικό καφέ! Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα πιο δροσερά μαγαζιά της πόλης για να απολαύσετε το παγωτό σας. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα στέκια για brunch.

SOLO GELATO

Μια βόλτα στο Χαλάνδρι κρύβει πάντα εκπλήξεις - ναι είναι μια περιοχή που δεν θα βαρεθούμε ποτέ να εξερευνούμε. Στην πρόσφατη βόλτα μας ανακαλύψαμε ένα στέκι που έχει να προτείνει το καλύτερο φρέσκο χειροποίητο ιταλικό παγωτό με ελάχιστα λιπαρά και σε δεκάδες γεύσεις, όπως παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, στρατσιατέλα, καζάν ντι πι με βουβαλίσιο γάλα, βανίλια Μαδαγασκάρης, φιστίκι Σικελίας, φουντούκι Πιεμόντε, σοκολάτα Τζιαντούγια!

Info: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι,

ΧΑΡΑ

Μία παραδοσιακή πολίτικη συνταγή ήταν η αφορμή να φτιαχτεί ένα εργαστήρι απόλαυσης της Χαράς στην Πατησίων που για σχεδόν 50 χρόνια κάνει πιο γλυκά και δροσερά τα καλοκαίρια μας (και όχι μόνο), διατηρώντας πάντα την ίδια ποιότητα με τα πιο αγνά υλικά.

Από τις αγαπημένες δημιουργίες όπως το Σικάγο και το Καϊμάκι με βουβαλίσιο η πρόβειο γάλα, το Πασά ντοντουρμά (καϊμάκι με μπακλαβά), το Χανούμ Ντοντουρμά (κρέμα βανίλια με κανταϊφι) το Γκιουζέλ εκμέκ με βουβαλίσια κρέμα μέχρι τις καινούριες γεύσεις όπως το Fragolina di bosco και την πιο πρόσφατη Bananero, όλες συναρπάζουν!

Info: Μόνο Πατησίων 339

AΡΓΥΡΩ

Ένα καινούργιο απολαυστικό στέκι η Αργυρώ στην Πλ. Κανάρη είναι ένας από τους λόγους για μία βόλτα στο Πασαλιμάνι. Η ανάλαφρη διακόσμηση με τα απαλά χρώματα σε βάζουν σε μια όμορφη διάθεση και σε προετοιμάζουν να γνωρίσεις την απόλυτη γεύση του καλοκαιριού: Το παγωτό!

Ένα διάφανο εργαστήριο που μπορείς να παρακολουθείς την παρασκευή του παγωτού και να δεις από κοντά την επεξεργασία των πρώτων υλών από το πρώτο στάδιο μέχρι το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει σε σένα. Εδώ υπάρχουν 24 γεύσεις που με plus κάποιες εναλλασσόμενες φτάνουν τις 36, οπότε μιλάμε για μια μεγάλη γκάμα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό θαμώνα.

Info: Αγγέλου Μεταξά 7-9, πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι

AΦOI ΑΣΗΜΑΚOΠΟΥΛΟΙ

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο παράδεισος των γλυκατζήδων -και όχι άδικα- αφού εδώ και 102 χρόνια η οικογενειακή επιχείρηση στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έχει καταφέρει να κρατήσει την πρώτη θέση στις καρδιές των κατοίκων και να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική σκηνή της πόλης με τις γλυκιές δημιουργίες που ετοιμάζει καθημερινά.

Info: Xαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια

 

Gelateria

Ροή ειδήσεων

Share