Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπέρτατο κόλπο για μην... ξαναπεινάσετε: Η σωστή στιγμή για να προσθέσετε το αλάτι στα μακαρόνια

Κάντε το σωστά

9 Ιουνίου 2022 14:32
Υπέρτατο κόλπο για μην... ξαναπεινάσετε: Η σωστή στιγμή για να προσθέσετε το αλάτι στα μακαρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα φαγητό παντός καιρού, καθώς είναι γρήγορο στην εκτέλεση, αλλά και νόστιμο. Ένα λάθος που κάνουμε πολλές φορές όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, είναι να βάζουμε αλάτι στην κατσαρόλα με το νερό πριν αυτό βράσει.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για πατάτες ψημένες σε κρούστα αλατιού. Αν αργεί το νερό να βράσει δεν φταίει το μάτι της κουζίνας, αλλά το αλάτι! Το αλάτι πρέπει να μπαίνει αφού βράσει το νερό, μαζί με τα μακαρόνια. Διαφορετικά το νερό κάνει σχεδόν το διπλάσιο χρόνο να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να το σώσεις, υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα! Ενώ, αν βάζεις αλάτι στην ντομάτα, δώσε μεγάλη προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!

1ος τρόπος: Αν το φαγητό σου είναι έτοιμο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα μια φέτα ξερό ψωμί και να το αφήσεις εκεί για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, βγάλε το ψωμί και πρόσθεσε λίγο νερό. Ανακάτεψε και φάε κανονικά το φαγητό σου. Πολύ από το αλάτι θα έχει εξαφανιστεί.

2ος τρόπος: Αν το φαγητό σου μαγειρεύεται ακόμα ρίξε μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και κλείσεις το μάτι, βγάλε την πατάτα. Αυτή θα έχει απορροφήσει πολύ από το αλάτι που σου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα.

Κι όμως: Ο σωστός τρόπος για να βράσετε τα μακαρόνια δεν είναι αυτός που ξέρετε

Όλοι λατρεύουν τα μακαρόνια. Αλλά σε κανέναν δεν αρέσει ούτε να λερώνει πολλά μαγειρικά σκεύη για την ετοιμασία ενός γεύματος, αλλά ούτε και να σπαταλάει χρόνο και υλικά.

Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ’ όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό (είτε απευθείας στην κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, είτε πρώτα με βραστήρα).

Παράλληλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μακαρόνια του «ονείρου» σε φόρμα με τυριά

Τώρα, θα δείτε ένα πολύ ωραίο… κόλπο, για να ετοιμάζετε μακαρόνια χωρίς να σπαταλάτε νερό και ηλεκτρική ενέργεια. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και… τα ζυμαρικά που προτιμάτε: Πρώτα απ’ όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.

Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά. Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share