Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζεις αλάτι στην ντομάτα; Προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!

Μην το παρακάνεις με το αλάτι

19 Οκτωβρίου 2021 10:32
Βάζεις αλάτι στην ντομάτα; Προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ωμές ή μαγειρεμένες, οι ντομάτες είναι απ’ τα αγαπημένα μας λαχανικά… εε συγγνώμη φρούτα! Είναι συνδυασμένες με την Ελλάδα και ειδικά με το Καλοκαίρι! Κι ενώ τις τρώμε συνέχεια, πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε μια κίνηση που προσθέτει έξτα γεύση! Εσύ βάζεις αλάτι στην ντομάτα πριν την φας ή το ξεχνάς;

Μαγειρεύουμε πατάτες και ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Ιδανικά, θέλουμε το νερό να είναι τόσο αλμυρό όσο το… θαλασσινό νερό, για να γίνει πιο νόστιμο το φαγητό! Εντάξει, υπερβολή το θαλασσινό, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοούμε.

Αφού, λοιπόν, το αλατάκι δεν το τσιγκουνεύεσαι και το βάζεις παντού, γιατί δεν το βάζεις και στην ντομάτα; Ωστόσο τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!

Βάλε αλάτι στην ντομάτα και δεν θα το μετανιώσεις

Αν και ακούγεται λίγο αντιφατικό, γιατί η ντομάτα έχει υπέροχη γεύση από μόνη της, οι ντομάτες και το αλάτι είναι ο τέλειος συνδυασμός.

Το αλάτι διασφαλίζει ότι οι γεύσεις των άλλων συστατικών συνδυάζονται τέλεια. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αλάτι βοηθά στην ανάδειξη της γλυκιάς γεύσης της ντομάτας.

Είτε, λοιπόν, φας ωμή ή μαγειρεμένη την ντομάτα, σου προτείνουμε να βάζεις κάθε φορά αλάτι! Ειδικά εάν μαγειρεύεις ένα φαγητό με ντομάτα και διάφορα βότανα και μπαχαρικά, σου λέμε ανεπιφύλακτα να προσθέσεις αλάτι για να αναδείξεις τη γεύση όλων αυτών των καρυκευμάτων και φυσικά της ζουμερής ντομάτας.

Κι αν θέλεις να γίνεις ο απόλυτος expert στις ντομάτες, δες αυτό το video:

Βέβαια, εάν έχεις κάποιο απ’ τα παρακάτω συμπτώματα, πρόσεχε με το αλάτι!

  • Πρησμένα δάχτυλα. Έχεις πρησμένα δάχτυλα; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σου διατηρεί πολλή υγρασία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση υπερβολικού αλατιού. Η λύση είναι πολύ απλή: Πιες περισσότερο νερό. Αυτό θα απομακρύνει το αλάτι από το σώμα σου.
  • Θες να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα. Μήπως θέλεις να πηγαίνεις τουαλέτα πιο συχνά απ’ ό,τι έκανες; Το αλάτι κάνει τα νεφρά σου να δουλεύουν… υπερωρίες κι αυτό τους κάνει κακό. Μείωσε αμέσως την καθημερινή ποσότητα αλατιού που καταναλώνεις, και θα δεις διαφορά.
  • Συχνότερες κράμπες. Αν έχεις συχνά μυϊκές κράμπες μετά την άσκηση, μπορεί να είναι ένα σημάδι υπερβολικού αλατιού. Αυτό έχει να κάνει με την ισορροπία μεταξύ αλατιού και καλίου. Το αλάτι προκαλεί τη σύσπαση των μυών σου ενώ το κάλιο τους κάνει να χαλαρώνουν. Έτσι, εάν τρως πολύ αλάτι, η ισορροπία διαταράσσεται και οι μύες σου συστέλλονται κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share