Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!

Μεγάλη προσοχή!

16 Οκτωβρίου 2021 17:13
Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία! Από την άλλη οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Ποιος είναι ο λόγος;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας, συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως είναι η αγγουροντομάτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον συνδυασμό.

Κινδυνοι για την υγεια αν τρώτε μαζί αγγούρι, ντομάτα και κρεμμύδι

Συγκεκριμένα, όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι και κρεμμύδια.

Τρίψτε μια φέτα ντομάτα στο πρόσωπο σας και αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα!

Οι ντομάτες είναι πολύ υγιεινές όσον αφορά την διατροφή σας, αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι είναι ωφέλιμες και για εξωτερική χρήση! Το τρίψιμο μιας φέτας ντομάτας στο πρόσωπο σας μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα σας. Επίσης, τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία!

Πόροι

Οι ντομάτες περιέχουν πολλές βιταμίνες, όπως βιταμίνη A, B6, C, E και K. Αυτές οι βιταμίνες είναι πολύ θρεπτικές για το δέρμα σας και βοηθούν να μικρύνουν οι πόροι. Η οξύτητα της ντομάτας μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρετε την ισορροπία στο pH του δέρματος σας κάτι που θα κρατήσει τους πόρους σας καθαρούς.

Οι ντομάτες περιέχουν επίσης σαλικυλικό οξύ το οποίο είναι ένα ένζυμο που χρησιμοποιείται σε πολλές κρέμες και λοσιόν που καταπολεμούν την ακμή. Επομένως η ντομάτα πρέπει να είναι ένα απαραίτητο μέρος της καθημερινής φροντίδας του δέρματος σας. Καθαρίζει το δέρμα σας και μειώνει τα σημάδια.

Τρίψτε μια φέτα ντομάτα στο πρόσωπο σας

Μέθοδοι

Οι ντομάτες μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές για την απαλή αλλά και έντονη ακμή αλλά και τα σημάδια από τα σπυράκια. Έχουμε δύο μεθόδους που κάνουν θαύματα:

Φέτες ντομάτας: Αυτή είναι η πιο απλή και γρηγορότερη μέθοδος. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε μια ντομάτα σε φέτες και να τις τρίψετε στο πρόσωπο σας. Κάντε απαλό μασάζ με τον χυμό αυτού του λαχανικού στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις. Τώρα περιμένετε για 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με δροσερό νερό.

Μάσκα προσώπου: Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο μπορείτε να φτιάξετε μια φρέσκια μάσκα προσώπου. Αναμείξτε ντομάτα με δύο κουταλιές τις σούπας γιαούρτι. Απλώστε το στο πρόσωπο σας σαν μάσκα προσώπου και αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξεβγάλετε. Το μείγμα είναι πολύ απαλό επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Βεβαιωθείτε ότι παρασκευάσατε το μείγμα σωστά πριν την χρήση αφού θα χρησιμοποιήσετε μόνο φρέσκα συστατικά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share