Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!

Μεγάλη προσοχή!

12 Ιουνίου 2021 09:02
Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία! Παράλληλα, μην φάτε ξανά τις ντομάτες με τη φλούδα καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σας!

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Ποιος είναι ο λόγος;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας, συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως είναι η αγγουροντομάτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον συνδυασμό.

Ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι επικίνδυνος συνδυασμός για την υγεία

Συγκεκριμένα, όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι και κρεμμύδια.

Φάρμακο από ντομάτες για το πάρκινσον

Ντομάτες: Πώς οι ντομάτες γίνονται η νέα οικονομική πηγή φαρμάκου για την νόσο του Πάρκινσον. Οι επιστήμονες παρήγαγαν μια ντομάτα εμπλουτισμένη με την ουσία L-DOPA για τη νόσο του Πάρκινσον, σε μια νέα, προσιτή πηγή ενός από τα πιο βασικά φάρμακα στον κόσμο.

Σύμφωνα με το Science Today, οι γενετικά τροποποιημένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αναπτυσσόμενες χώρες, που έχουν μέχρι σήμερα, περιορισμένη πρόσβαση στην βιομηχανία τροφίμων.

Η νέα αυτή χρήση των φυτών της ντομάτας ως φυσικής πηγής του L-Dopa έχει επίσης οφέλη σε άτομα που πάσχουν από δυσμενείς παρενέργειες - περιλαμβανομένης της ναυτίας και των συμπεριφορικών επιπλοκών – από το χημικά συνθεμένου L-DOPA.

Φάρμακο από ντομάτες για το πάρκινσον

Το L-DOPA είναι η πιο τυπική θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον

Η ομάδα του John Innes Center τροποποίησε τον καρπό της ντομάτας, εισάγοντας ένα γονίδιο υπεύθυνο για τη σύνθεση του L-DOPA σε παντζάρια όπου λειτουργεί στην παραγωγή των χρωστικών βηταλίνης. Το συγκεκριμένο φυτό επιλέχθηκε ως μία ευρέως διαδεδομένη καλλιέργεια που μπορεί να προσφέρει μια τυποποιημένη και ελεγχόμενη φυσική πηγή L-Dopa.

Το L-DOPA είναι η πιο τυπική θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον από τότε που καθιερώθηκε ως φάρμακο το 1967. Είναι ένα από τα βασικά φάρμακα που δηλώθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Η πιο κοινή μορφή του φαρμάκου παράγεται με χημική σύνθεση, αλλά υπάρχουν και φυσικές πηγές. Έχει αναφερθεί ότι μόνο μερικά φυτά περιέχουν μετρήσιμες ποσότητες του μορίου, κυρίως σε σπόρους.

Παράλληλα δείτε πώς το σύκο και η ντομάτα κάνει θαύματα στον οργανισμό μας, ποια τα ευεργετικά τους οφέλη τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share