Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε

Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να το σώσεις υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα

4 Ιανουαρίου 2022 09:30
Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να το σώσεις, υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα! Ενώ, αν βάζεις αλάτι στην ντομάτα, δώσε μεγάλη προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!

1ος τρόπος: Αν το φαγητό σου είναι έτοιμο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα μια φέτα ξερό ψωμί και να το αφήσεις εκεί για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, βγάλε το ψωμί και πρόσθεσε λίγο νερό. Ανακάτεψε και φάε κανονικά το φαγητό σου. Πολύ από το αλάτι θα έχει εξαφανιστεί.

Πως να σώσετε το φαγητό αν σας έπεσε πολύ αλάτι

2ος τρόπος: Αν το φαγητό σου μαγειρεύεται ακόμα ρίξε μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και κλείσεις το μάτι, βγάλε την πατάτα. Αυτή θα έχει απορροφήσει πολύ από το αλάτι που σου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα.

Πόσο αλάτι πρέπει να τρώμε την ημέρα - Ο κίνδυνος αν ξεπεράσουμε το όριο

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Ο διατροφολόγος, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών Ολέγκ Ιρύσκιν ανέφερε στο Sputnik την επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα αυτής της ουσίας για έναν υγιή άνθρωπο. Ενώ, αν βάζεις αλάτι στην ντομάτα, δώσε μεγάλη προσοχή αν έχεις αυτά τα συμπτώματα!

Λόγω της υπερβολικής ποσότητας αλατιού στον οργανισμό, μέσα στο σώμα αρχίζει να μαζεύεται νερό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αρτηριακή πίεση. Αυτό το γεγονός, με τη σειρά του, μεγαλώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων. Οπότε είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ποσότητα του αλατιού που καταναλώνεται, εξήγησε ο ειδικός.

«Το όριο της κατανάλωσης αλατιού είναι πέντε γραμμάρια την ημέρα. Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορείτε να καταναλώνετε έως και πέντε γραμμάρια αλατιού την ημέρα. Εάν η πίεσή σας είναι 140 και πάνω, τότε πρέπει να περιορίσετε το αλάτι σε τρία γραμμάρια την ημέρα» επισήμαινε ο Ολέγκ Ιρύσκιν.

Σύμφωνα με τον γιατρό, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο το αλάτι που προσθέτουμε εμείς στο φαγητό, αλλά και την ποσότητα που περιέχεται στα έτοιμα τρόφιμα.

Το αλάτι δίνει την πλούσια γεύση στο φαγητό που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, κατά την άποψη του διατροφολόγου, μπορείτε να αντικαταστήσετε το επιτραπέζιο αλάτι με διάφορα αντίστοιχα.

«Οποιαδήποτε βότανα ή μπαχαρικά είναι κατάλληλα ως υποκατάστατο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε αλάτι με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο. Δηλαδή, στο αλάτι, πρώτα απ' όλα, φοβόμαστε το νάτριο, επειδή αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Στην αγορά σήμερα υπάρχουν, για παράδειγμα, άλατα καλίου και μαγνησίου» τόνισε ο Ολέγκ Ιρύσκιν.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share