Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Πήρε γάλα και το ανακάτεψε μαζί με τον κιμά - Το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικό!

Θα το κάνετε κι εσείς!

30 Νοεμβρίου 2021 13:33
Πήρε γάλα και το ανακάτεψε μαζί με τον κιμά - Το αποτέλεσμα ήταν εξωπραγματικό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε όλα τα φαγητά, που μαγειρεύουμε, αναζητούμε έναν τρόπο να τα κάνουμε απόλυτα γευστικά, ειδικά όταν πρόκειται για τις αγαπημένες σε όλους μας, με κορυφαίο παράδειγμα τα μπιφτέκια.

Η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές τα μπιφτέκια μας δε βγαίνουν ακριβώς όπως τα θέλουμε. Ένα σταθερό πρόβλημα για πολλούς είναι, ότι διαλύονται στο ψήσιμο, όταν διαλέγουν να τα βάλουν στην γκριλιέρα, ή να ψήσουν σε μπάρμπεκιου.

Το απλό κόλπο για να μη σας διαλύονται τα μπιφτέκια

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, τότε πρέπει να προσέξεις να ψήσεις καλά τα μπιφτέκια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ζυμώσεις τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι.

Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάς με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν. Το αποτέλεσμα γευστικά είναι μοναδικό και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσεις ξανά, όπως κι εκείνα με το τζίντζερ.

Αφράτα γεμιστά μπιφτέκια με μαλακό τυρί - Το «μυστικό» στην επιλογή του κιμά

Λαχταριστά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με μαλακό τυρί, με το μυστικό να βρίσκεται στην επιλογή του κιμά. Απολαύστε τα ζεστά από το φούρνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα και προαιρετικά συνοδέψτε τα με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Μια συνταγή για ένα πλούσιο, χορταστικό και πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
  • 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα

κιμάς μπιφτέκια γεμιστά γάλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
  3. Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
  4. Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share