Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το απόλυτο κόλπο που θα κάνει τις ντομάτες σας να μην χαλάνε

Έτσι θα καταφέρετε να διατηρείτε τις ντομάτες σας φρέσκες

29 Νοεμβρίου 2021 19:33
Το απόλυτο κόλπο που θα κάνει τις ντομάτες σας να μην χαλάνε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το παρακάτω κολπάκι θα καταφέρετε να διατηρείτε τις ντομάτες σας φρέσκες για πολύ περισσότερο. Η λύση βρίσκεται στο σελοτέιπ και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοούμε βλέποντας το παρακάτω βίντεο.

Η ντομάτα έχει όξινη γεύση και πολύ μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και βοηθούν στη δυσκοιλιότητα, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη ρύθμιση της χοληστερίνης.

Από την άλλη μεριά, αυτό που είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι κονσερβοποιημένες ντομάτες είναι περισσότερο θρεπτικές από τις φρέσκιες διότι μαζεύονται όταν είναι ώριμες και συσκευάζονται με τέτοιο τρόπο που συγκρατούνται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους. Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση αλλά και τα ευεργετική της οφέλη ειδικά σε θέματα ομορφιάς, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε ένα σπιτικό scrub ντομάτας.

Παίρνει ολόκληρες τις ντομάτες και τις τρίβει στον τρίφτη. Μόλις δεις το λόγο θα θέλεις οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

Φτιάξτε μια γρήγορη και φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας για τα ζυμαρικά σας, χρησιμοποιώντας ένα απλό τρίφτη. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και τρίψτε με την σαρκώδη πλευρά. Επίσης εφόσον η συνταγή αυτή στηρίζεται στις ντομάτες καλό θα είναι να τις ελέγξετε αν πρόκειται για κανονικές ντομάτες ή μεταλλαγμένες.

Η φλούδα της ντομάτας θα μείνει ολόκληρη στα χέρια σας, συμπληρώστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ότι αλλά μπαχαρικά επιθυμείτε. Μπορείτε κατευθείαν να ρίξετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά σας ή να τη βράσετε για πέντε λεπτά. Καλή σας όρεξη!

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share