Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τρώμε δηλητήρια: Έτσι θα ξεχωρίσετε τις γενικά μεταλλαγμένες ντομάτες

Με μόνο 2 βήματα!

29 Σεπτεμβρίου 2020 09:46
Τρώμε δηλητήρια: Έτσι θα ξεχωρίσετε τις γενικά μεταλλαγμένες ντομάτες

Οι ειδικοί ανά τον κόσμο μας ενθαρρύνουν να τρώμε όσο πιο πολλά φρούτα και λαχανικά μπορούμε, αλλά η αλήθεια είναι πως τα γενετικά τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν κατακλύσει την αγορά, παρά το γεγονός ότι επιβαρύνουν την υγεία μας. Το Athensmagazine.gr σήμερα, θα σας αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεχωρίζετε τις μεταλλαγμένες ντομάτες και όχι μόνο.

Ξέρουμε άραγε τι τρώμε; Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μεταλλαγμένα προϊόντα από τα φυσικά αν και θα έπρεπε. Υπάρχουν επιστήμονες και βιομηχανίες που τα στηρίζουν και μας επηρεάζουν να νιώθουμε ασφαλείς, αλλά θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις διαφορές και να επιλέγουμε συνειδητά.

Έχει ειπωθεί κατά καιρούς, ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προκαλούν αλλεργίες και ασθένειες και πολλές χώρες έχουν αποκλείσει την παραγωγή και κατανάλωσή τους, όπως η Αυστραλία, το Μεξικό, το Περού, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα προϊόντα για των οποίων την παραγωγή χρησιμοποιήθηκαν αντιβιοτικά, παρασιτοκτόνα και λιπάσματα διαθέτουν κωδικό με 4 ψηφία. Για παράδειγμα μια μπανάνα έχει τον κωδικό 4011. Από την άλλη, τα οργανικά λαχανικά και φρούτα που παρήχθησαν δίχως συνθετικά χημικά, διαθέτουν έναν πενταψήφιο αριθμό που ξεκινάει με τον αριθμό 9 ενώ τα αντίστοιχα γενετικά τροποποιημένα είδη έχουν πενταψήφιο κωδικό που ξεκινάει από 8. Έτσι μια οργανική μπανάνα έχει τον κωδικό 94011 ενώ η γενετικά τροποποιημένη μπανάνα έχει τον κωδικό 84011. Μιας και αναφερθήκαμε σε φρούτα αλλά και λαχανικά, δείτε εδώ το λόγο που δεν πρέπει να συνδυάζετε ντομάτες με αγγούρια.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες πληροφορίες:

Το γιατροσόφι της γιαγιάς: Φάτε 2-3 ντομάτες την ημέρα και απαλλαγείτε από...

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς είναι αυτά που μπορεί να σας δώσουν ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης κάποιου προβλήματος, που αντιμετωπίζετε. Το παρακάτω με τις ντομάτες, σίγουρα δεν το γνωρίζατε.

«Ακόμα και όταν η επιστήμη δεν έχει αποδείξει πως κάποιο όντως ωφελεί, εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον τον εφαρμόζει και εκείνος κατανοεί πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail». Μάλιστα εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα γιατροσόφια, που ήταν συνηθισμένα στα παλιά τα χρόνια.

Ο δρ Χικς συνδύασε την ιατρική γνώση με το ενδιαφέρον του για τις συμπληρωματικές θεραπείες για να συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις αποδεκτές, τις διφορούμενες και τις πραγματικά παράδοξες μεθόδους αυτοθεραπείας για συχνά προβλήματα υγείας. Εννοείται πως δεν πρέπει να τις χρησιμοποιήσει κανείς ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός γιατρού.

ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ. Δύο ή τρεις ντομάτες την ημέρα μπορεί να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος, κατά τον δρα Χικς. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις θειούχες ουσίες που παράγουν τα στοματικά βακτήρια. Οι ντομάτες περιέχουν ουσίες γνωστές ως ιονόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν την μυρωδιά των θειούχων ενώσεων και έτσι την κακοσμία του στόματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share