Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Το κάνετε λάθος: Οι μπανάνες δεν ανοίγουν από πάνω - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Το γνωρίζατε;

5 Νοεμβρίου 2021 19:47
Το κάνετε λάθος: Οι μπανάνες δεν ανοίγουν από πάνω - Αυτός είναι ο σωστός τρόπος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάποια καθημερινά λάθη που κάνουμε δεν τα παίρνουμε καν χαμπάρι, γιατί έτσι έχουμε συνηθίσει και τα έχουμε μάθει από μικροί. Ένα από αυτά είναι και ο τρόπος που ανοίγουμε τις μπανάνες.

Οι μπανάνες είναι θρεπτικές και μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα υγείας, αν καταναλώνονται καθημερινά. Μπορεί να σας φαίνεται πιο λογικό να ανοίγετε την μπανάνα από το πάνω μέρος, αλλά προς έκπληξη όλων μας αυτός είναι ο λάθος τρόπος.

Ο σωστός τρόπος

Η σωστή πλευρά για να ανοίξεις μια μπανάνα είναι η κάτω, την οποία θα πρέπει να ζουλήξεις και όχι η πάνω που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι.

άνοιγμα μπανάνας από κάτω

Οι 5 τροφές που βάζουν τέλος στο "μύθο" της μπανάνας

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη "κάλιο"; Οι μπανάνες, σωστά; Κι όμως, υπάρχουν πολλές τροφές που περιέχουν πολύ περισσότερο κάλιο από το κατακίτρινο γλυκό φρούτο. Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τις τροφές που προκαλούν καρκίνο.

Πριν δούμε 5 από αυτές, αξίζει να πούμε, ότι η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη του εν λόγω θρεπτικού συστατικού είναι 4,700 μιλιγκράμ. Για χάρη της σύγκρισης, να πούμε επίσης, ότι μία μεσαία μπανάνα περιέχει 422mg καλίου.

 • Μανιτάρια Πορτομπέλο (μαγειρεμένα)
  529mg/ φλιτζάνι

τα μανιτάρια κάνουν καλό στην υγεία;

 • Σπανάκι (μαγειρεμένο)
  839mg/ φλιτζάνι
 • Τοματοπελτές
  549mg/ μισό φλιτζάνι

οφέλη ντοματοπελτέ

 • Πατάτες (μαγειρεμένες με τη φλούδα)
  926mg μία μεσαία πατάτα
 • Αβοκάντο
  487mg/ το μισό αβοκάντο

αβοκάντο

Το κάλιο είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία της καρδιάς, των νεφρών και πολλών άλλων οργάνων. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American College of Cardiology, η αύξηση της καθημερινής πρόσληψης καλίου περί 1.640mg μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά 21%.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share