Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Στέγνωσε το κρέας; Το απόλυτο μυστικό για να το σώσετε

Θα σας «λύσει» τα χέρια

21 Οκτωβρίου 2021 15:15
Στέγνωσε το κρέας; Το απόλυτο μυστικό για να το σώσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπολόγισες σωστά το χρόνο ή ξεχάστηκες και το κρέας παραψήθηκε ή παράβρασε με αποτέλεσμα να γίνει υπερβολικά σκληρό και στεγνό; Μπορείς άραγε να σώσεις την κατάσταση κι αν ναι πώς θα το κάνεις;

Αν έψησες το κρέας για περισσότερη ώρα απ΄ότι χρειάζεται τότε πιθανότατα να στέγνωσε και να έγινε πολύ σκληρό. Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση;
κρέας

Τη λύση στην δίνει το... γάλα! Για να σώσεις την κατάσταση περίχυσέ το παραβρασμένο κρέας με λίγο γάλα, κατά προτίμηση εβαπορέ, και στη συνέχεια βάλε το σε ένα σκεύος με κλειστό το καπάκι. Άφησε ξανά το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά και στη συνέχεια απομάκρυνε τη κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Όπως θα διαπιστώσεις ιδίοις όμασι, το γάλα θα ανακτήσει τα υγρά και θα κάνει ξανά το κρέας ζουμερό και νόστιμο! Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε και στη θερμοκρασία μαγειρέματος, δείτε εδώ ποια είναι η κατάλληλη.

Ο απίθανος λόγος που απαγορεύεται να βάλετε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων

Αποτελεί ίσως την πιο γρήγορη και βολική λύση για να ξεπαγώσετε, να ζεστάνετε, ακόμη και να μαγειρέψετε κάτι.Παρ’ όλα αυτά, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια οικιακή συσκευή που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη λειτουργία της, ενώ έχει οδηγήσει σε μελέτες, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αρνητικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Oι επιστήμονες, πάντως, είναι σαφείς: Aν ακολουθείτε τις οδηγίες λειτουργίας και επιβλέπετε τα παιδιά σας, οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ακίνδυνοι. Η χρήση τους όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς η τοποθέτηση κάποιων τροφών σε αυτούς μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία. Με κύρια εξ' αυτών το κρέας. Για ποιο λόγο όμως απαγορεύεται να βάλουμε το κρέας στο φούρνο μικροκυμάτων;

κρέας μικροκυμάτων

Το κατεψυγμένο κρέας είναι δύσκολο να αποψυχθεί ομοιογενώς. Τα εξωτερικά σημεία ζεσταίνονται, ενώ το μεσαίο κομμάτι του, το πιο παχύ, παραμένει παγωμένο, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων. Ο πιο ασφαλής τρόπος να ξεπαγώσει το κρέας σας, είναι να το αφήσετε ένα βράδυ στην ψύξη, σύμφωνα με τους ειδικούς τροφίμων του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share