Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

5+1 τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην Αθήνα με διαφορά!

Το Athensmagazine.gr προτείνει τις καλύτερες επιλογές

16 Ιουνίου 2021 13:40
5+1 τα καλύτερα σουβλατζίδικα στην Αθήνα με διαφορά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα πιο νόστιμα και οικονομικά σουβλατζίδικα στην Αθήνα που θα γίνουν το επόμενο στέκι σας. Παράλληλα σας παρουσιάζουμε και τα πιο in στέκια για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα την Ακρόπολη αλλά και μια μυστική αυλή.

Σάββας

Από την καρδιά της γεύσης βρεθήκαμε στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Μοναστηρακίου, και σύντομα κατακτήσαμε και την καρδιά όλων Αθηναίων, που λάτρεψαν το κεμπάπ μας. Χάρις στο μεράκι και την αφοσίωσή μας στην παράδοση, γίναμε η καθημερινή σας συνήθεια και η πρώτη σας επιλογή για ένα ζεστό οικογενειακό τραπέζι γεμάτο μοναδικές γεύσεις.

Info: Ερμού 91, Αθήνα 105 55

Σάββας σουβλατζίδικο

Η Λειβαδιά

Πρωτοάνοιξε το 1963 και έγινε γνωστό για δύο βασικούς λόγους: για τα πεντανόστιμα χοιρινά σουβλάκια και την επιγραφή «ψωμί όσο θέλετε». Περνούσες, λοιπόν, κι έτρωγες ένα σουβλάκι και χωριάτικο ζυμωτό ψωμί όσο άντεχες! Σήμερα, συνεχίζουν με χειροποίητο χοιρινό σουβλάκι με στρατηγικά τοποθετημένα κομματάκια λίπους ενδιάμεσα, χωριάτικο ψωμάκι και παραμένει η καλύτερη επιλογή για φαγητό στο χέρι περπατώντας στα πέριξ της Ομόνοιας και της Κάνιγγος.

Info: Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 3825760.

Μήτσος

Αγαπημένος και δημοφιλής στα Βόρεια Προάστια, έτυχε και δοκίμασα πριν μερικά χρόνια. Από τότε τον τιμώ όποτε ανεβαίνω προς τα πάνω. Ολυμπιακών διαστάσεων σχάρα που ψήνει στα κάρβουνα καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, δεν κάνει τυλιχτά, και το μενού περιλαμβάνει χωριάτικη, φέτα και πατάτες. Απλά και ξεκάθαρα. Ζουμερές χοιρινές μπουκίτσες και μια φέτα ψωμί. Στην απλότητα η νοστιμιά…

Info: Λεωφ. Σταμάτας 4, Δροσιά, τηλ. 210 8131683.

Οι Ρωσίδες

Η επιγραφή γράφει «Σουβλάκι-Πιροσκί», αλλά όλοι ξέρουν το μαγαζί ως τις διάσημες «Ρωσίδες». Μαλακή ζουμερή πίτα, καθαρό κρέας ελαφριά μαριναρισμένο πριν το ψήσιμο, ντομάτα, κρεμμύδι και μια κόκκινη σάλτσα που έρχεται και τα δένει όλα απόλυτα αρμονικά, πολλαπλασιάζοντας την ήδη υπέροχη γεύση του συνόλου. Στο ίδιο σημείο από το 1990, σήμερα η κ. Άννα δουλεύει με την κόρη της και στο μαγαζί εκτός από τα διάσημα σουβλάκια θα δοκιμάσετε και πιροσκί με κιμά, τυρί ή πατάτα.

Info: Γρυπάρη & Αναγνωσταρά, Καλλιθέα.

Μπαρμπαδήμος

Οι μυστικές συνταγές είναι γνωστές από το 1975 για τον "Μπαρμπαδήμο" που εδώ και 4 χρόνια (όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα στον Πειραιά) έχει κάνει σχεδόν όλη την Αθήνα να παραμιλά με το κεμπάπ του - αλλά όχι μόνο αυτό. Βασισμένοι λοιπόν σε όσα έμαθαν τότε, οι άνθρωποι της επιχείρησης δημιουργούν όλα όσα απολαμβάνουμε εμείς σήμερα!

Μυρωδάτος μαϊντανός, ζουμερές ντομάτες, τραγανές πράσινες πιπεριές και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αγνό γιαουρτάκι, ψιλοκομμένο αγγουράκι και πολύ σκόρδο, αυγουλάκια, σουτζούκι και ψιλοκομμένος παστουρμάς, αποτελούν μόνο μερικά από τα υλικά που σκορπίζουν μοναδικές στιγμές γαστριμαργικής απόλαυσης!

Info: Σπαθαρη 4, Νέα Σμύρνη 171 21,

Μπαρμπαδήμος: Κεμπάπ

Ο πρίγκιπας των Εξαρχείων

Σουβλάκια υπάρχουν πολλά κι ακόμα περισσότερα σουβλατζίδικα, κανένα όμως δεν είναι σαν τον Πρίγκιπα των Εξαρχείων, που διαθέτει μοναδικές και σπάνιες γεύσεις, δίνοντας στο street food μια απόλυτα γκουρμέ διάσταση.

Ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Χριστάκης, που κατάγεται από την Φλώρινα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης, είχε ως στόχο, όπως μου λέει «ένα μαγαζί με street food που να δίνει την ποιότητα των φαγητών που έχει ένα πεντάστερο εστιατόριο. Γι’ αυτό διαλέγω μόνος μου όλα τα κρέατα και τις πρώτες ύλες που βάζω στο μαγαζί».

Ο χώρος, παραδοσιακός με μοντέρνες πινελιές, και ζωντανά χρώματα δημιουργεί μια άνετη, παρεΐστικη ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από το ευγενικό προσωπικό του μαγαζιού. Η απόλαυση, βέβαια, κορυφώνεται, όταν θα πάρετε στα χέρια σας τον κατάλογο!

Εδώ θα βρείτε καλαμάκια βουβαλίσια, καλαμάκια προβατίνας, ή μαύρου χοίρου, πέρα από τα κλασικά που έχουν όλα τα ψητοπωλεία, αλλά και μπιφτεκάκια από βουβαλίσια κιμά 100% που ζυμώνονται με βουβαλίσιο γάλα. Όλα τα κρέατα μπορείτε να παραγγείλετε σκέτα, σε πίτα, ή και σε σάντουιτς.

Ο Κώστας προμηθεύεται τα κρέατα αποκλειστικά από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς: τα βουβάλια έρχονται από την Κερκίνη, ο μαύρος χοίρος από τις Πρέσπες, η προβατίνα από τον Τύρναβο, ενώ στον κατάλογο θα βρείτε και τα εκλεκτά λουκάνικα Τζουμαγιάς από τις Σέρρες, που παρασκευάζονται στο συγκεκριμένο χωριό.

Info: Χαριλάου Τρικούπη 23, Αθήνα

Πρίγκιπας Εξαρχείων

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share