Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες - Θα πάθετε πλάκα!

Εσείς το γνωρίζατε;

14 Φεβρουαρίου 2021 16:58
Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες - Θα πάθετε πλάκα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τηγανιτές πατάτες: Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά, ωστόσο οι τηγανιτές πατάτες “θεραπεύουν” κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι στην καθημερινότητα.

Δεν είναι άλλο από το στρες. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις. Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες. Παράλληλα δείτε και γιατί οι τηγανητές πατάτες είναι πιο υγιεινές από την σαλάτα, τι αναφέρουν οι ειδικοί.

Τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες

Τηγανιτές πατάτες: Το αλάτι μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του στρες

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες. Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανητές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

Δείτε τι θεραπεύουν οι τηγανιτές πατάτες

Φανταστικές πατάτες φούρνου χωρίς λάδι

Πατάτες: Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι το απόλυτο συνοδευτικό πολλών πιάτων για υπέροχα γεύματα. Η συνταγή αυτή δεν έχει ίχνος λαδιού. Για να δώσουμε την λιπαρότητα που απαιτείται, θα χρησιμοποιήσουμε λίγη μαγιονέζα, η οποία θα δώσει συγκλονιστική γεύση στις πατάτες φούρνου. Παράλληλα δείτε και ένα φανταστικό κόλπο για να τις καθαρίσετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 6 πατάτες ίδιου μεγέθους, κομμένες σε κυβάκια
  • 3,5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Συνταγή για πατάτες φούρνου χωρίς λάδι

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε σε κατσαρόλα νερό, ρίχνοντας αλάτι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις βράζουμε, χωρίς να ανακατεύουμε διότι υπάρχει κίνδυνος να της θρυμματίσουμε. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά. Δηλαδή, την μαγιονέζα, τη ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε τις ήδη κρύες πατάτες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το μείγμα.
    Ψήνουμε ανάλογα με τον φούρνο μας. Από 10 έως 20 λεπτά έως ότου αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Καλή επιτυχία!
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share