Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Survivor 5 - Ασημίνα Χατζηανδρέου: Την «άδειασε» ο Χρήστος Δάντης - «Στους γκέι ανακάλυψα τις αληθινές αξίες της ζωής»

«Κρίμα που δεν είμαι ομοφυλόφιλος»

9 Απριλίου 2022 16:13
Survivor 5 - Ασημίνα Χατζηανδρέου: Την «άδειασε» ο Χρήστος Δάντης - «Στους γκέι ανακάλυψα τις αληθινές αξίες της ζωής»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο τραγουδιστής Χρήστος Δάντης, μίλησε ανοιχτά για τα πιστεύω του και μάλιστα δεν φοβήθηκε στη σκληρή κριτική της κοινής γνώμης. Ο ίδιος μάλιστα ήταν χείμαρρος αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους.

Ο ίδιος δε φοβάται να υποστηρίξει ανοιχτά την γκέι κοινότητα, ενώ την ίδια στιγμή έχει σχέση εδώ και χρόνια με την Ασημίνα Χατζηανδρέου που διαγωνίζεται φέτος στο Survivor 5.

Δείτε επίσης: Χρήστος Δάντης: Οι γυναίκες που ερωτεύτηκε, τα 4 διαζύγια, το πρόβλημα υγείας και ο συνομήλικος με την Ασημίνα γιος του!

Ασημίνα Χατζηανδρέου Χρήστος Δάντης

Σας άκουσα οργισµένο µε την κριτική που σας ασκείται στα social media

Ναι, σωστό θα ήταν όµως να ξεκινήσουµε την κουβέντα µας µε τα shares πολλών ανθρώπων που εκτίµησαν την ανάρτησή µου. Αξιολόγησαν όπως έπρεπε. Εγώ µεγάλωσα σε ένα περιβάλλον µε οµοφυλόφιλους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους ήταν διανοούµενοι, µουσικοί, ποιητές και ηθοποιοί. Οι άνθρωποι αυτοί µου έµαθαν τον σεβασµό στη διαφορετικότητα – οι άλλοι τη βλέπουν ως διαφορετικότητα, εγώ όµως όχι.

Κατηγορηθήκατε σκληρά για την κατακλείδα της ανάρτησής σας, τη λέξη «κοπέλες»

Μα δεν υπάρχουν αυτοί οι τύποι µες στη µατσίλα που κράζουν τους οµοφυλόφιλους και τους λένε «κοπέλες»; Εµείς κράζαµε όλο αυτό και αντιστρέφαµε τον χαρακτηρισµό. ∆εν ήταν καθόλου σεξιστικό το σχόλιό µου και αυτό ακριβώς εξηγούσα στην τελευταία παράγραφο. ∆εν δέχοµαι τον όρο «σεξιστικό σχόλιο».

Η αλήθεια είναι πως πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα πει κάτι και θα κάνει την έκπληξη, ενίοτε δυσάρεστη. ∆εν αναφέροµαι σ’ εσάς

Ακριβώς. Το σχόλιό µου, επαναλαµβάνω, δεν ήταν σεξιστικό, αλλά ειρωνικό για όσους µε πρόφαση το «αντριλίκι» και την «αρχιδίλα» βγάζουν όλη αυτή την επιθετική συµπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν να τους αποδεχτεί ο υπόλοιπος κόσµος. Είµαι υπέρ οποιουδήποτε αιτήµατος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και γι’ αυτό, όπως είχα δηλώσει στο παρελθόν, συµµετείχα στο Athens Pride και θα το κάνω ξανά εφόσον µου ζητηθεί. ∆έχτηκα επίσης µε µεγάλη χαρά την πρόταση του Φώτη Σεργουλόπουλου να παίξω ένα βράδυ στο Shamone για τα παιδιά που συχνάζουν εκεί και το θεωρώ µάλιστα µεγάλη µου τιµή. Είµαι ένας από τους ανθρώπους που δεν δέχονται ούτε ως χαρακτηρισµό ούτε ως όρο τη λέξη στρέιτ, γιατί δεν υπάρχει ευθύ και στραβό, υπάρχουν µόνο η επιλογή και η ανοχή στην επιλογή του άλλου. Ανήκω σε αυτούς που θα µάχονται µια ζωή για το δίκαιο.

survivor 5 ασημίνα δάντης

Θεωρείτε την οµοφοβία ένα πρόβληµα βαθιά ριζωµένο στην ελληνική κοινωνία;

Το βλέπεις και στους ίδιους τους οµοφυλόφιλους. Όταν κάποιος έχει δεχτεί τόσο µπούλινγκ και πρέπει να φοράει κοστούµι επειδή είναι δικηγόρος ή γιατρός, κρύβοντας από ντροπή την επιλογή του ή αποφεύγοντας να συστήνει τον σύντροφό του, σαφέστατα θα βασανίζεται από ταµπού, τα οποία είναι ζωντανά και στην κοινότητα.

Λέτε να φοβούνται µη χαρακτηριστούν οµοφυλόφιλοι λόγω της στήριξής τους στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα;

Και µένα µε είχαν χαρακτηρίσει, αλλά στ’ αρχ@@ µου!

Για πότε µιλάτε;

Στο παρελθόν η εφηµερίδα «Star». Είχαν γράψει ότι πήρα απαλλακτικό από τον στρατό επειδή µε συνέλαβαν να πεοθηλάζω σε θάλαµο.

Πώς αντιδράσατε;

Τους τράβηξα τρελές µηνύσεις σε βαθµό να κοντεύει να κλείσει η εφηµερίδα. Το κείµενο αποσύρθηκε µε µια δηµόσια συγγνώµη, αλλά ο δηµοσιογράφος που το είχε υπογράψει εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και όταν επέστρεψε ύστερα από κάποια χρόνια, έλεγε πως είναι σκηνοθέτης που σπούδασε στην Αµερική και ήρθε για να µας σώσει από το κακό θέαµα. Ενας τύπος –από την Αγία Βαρβάρα– που λεγόταν Φραγκίσκος Βιδάλης και το έκανε Φρανσίσκο Βιντάλε, ένας µνησίκακος που είχε υποστεί µπούλινγκ και έγινε τρεις φορές χειρότερος από τους καταπιεστές του. Κάποια στιγµή αυτός είχε γaµήσει τον κόσµο όλο µε τα άρθρα του. Μ’ εµένα είχε ασχοληθεί το 1994.

Αν γινόταν σήµερα ένα παρεµφερές δηµοσίευµα για σας, πώς θα αντιδρούσατε;

Τώρα θα το θεωρούσα αστείο. Τότε όµως η µάνα µου απέφευγε να την πάω µέχρι την πλατεία Καισαριανής και να πιούµε µια µπίρα. Είχε καταντραπεί η γυναίκα. Πάντως δεν είναι και τίποτε τροµερό να κάνει κάποιος πεοθηλασµό µέσα σε θάλαµο. Εγώ είµαι ελεύθερος άνθρωπος στη ζωή µου και ό,τι είµαι το λέω. Εάν ήµουν οµοφυλόφιλος, πρώτος θα το έλεγα και θα καµάρωνα. Κρίµα που δεν είµαι οµοφυλόφιλος, γιατί εγώ ανάµεσα σε αυτούς τους ανθρώπους βρήκα τις πραγµατικές αξίες. Παρακαλώ να το υπογραµµίσετε αυτό.

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share