Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Survivor 4: «Καταπέλτης» ο Μικρούτσικος για Τριαντάφυλλο - «Ίδιος λαϊκιστής με την Άννα Μαρία του Big Brother»

«Ποιος καλός χριστιανός κακολογεί τόσο πολύ τους γύρω του και βγάζει τέτοιο ρατσισμό;»

9 Απριλίου 2021 11:57
Survivor 4: «Καταπέλτης» ο Μικρούτσικος για Τριαντάφυλλο - «Ίδιος λαϊκιστής με την Άννα Μαρία του Big Brother»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Καταπέλτης» εναντίον του Τριαντάφυλλου για τη συμμετοχή του στο Survivor υπήρξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος τον παρομοίασε με την Άννα Μαρία Ψυχαράκη, που είχε κερδίσει στο Big Brother.

Ο ιστορικός παρουσιαστής βρέθηκε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» καλεσμένος και ανέλυσε όλα τα θέματα του ριάλιτι επιβίωσης, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και ρατσιστικές αναφορές από την πλευρά και των δύο παικτών, παρά το αφήγημα που επιχειρούν να περάσουν στο κοινό, το οποίο τους έχει κάνει ισχυρούς παίκτες, με τη μητέρα του «Ντάφυ» νωρίτερα να τοποθετείται.

Survivor 4: Το σχόλιο του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Τριαντάφυλλο

«Ας ξεκινήσουμε με το τι ισχύει με την επικοινωνία. Εδώ έχουμε το αφήγημα, το οποίο έχει καταφέρει να υποκαταστήσει, να αντικαταστήσει και να εκτοπίσει την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Βγαίνω εγώ και λέω κάτι, ότι ας πούμε είμαι υπέρ της οικογένειας, είμαι με το Θεό, είμαι ένας καλός άνθρωπος και σας φροντίζω σαν σωστός χριστιανός. Ένας καλός χριστιανός, όμως, δεν κακολογεί τους γύρω του, δε διαφημίζει την χριστιανοσύνη του, για να... διαολοστείλει μετά αυτόν που θα τον καλημερίσει.

Όσο πιο λαϊκίστικο, όμως, το αφήγημα τόσο το καλύτερο και το πιο εύκολο για το μέσο τηλεθεατή, γιατί αν αρχίσεις να λες για τη θεωρία της σχετικότητας, θα σε βαρεθεί. Μέσα σε όλο αυτό το αφήγημα, όμως, υπάρχει και κάτι ακόμη. Πρόκειται για το αίσθημα, που προκαλείται, ότι σε έχουν βάλει στη γωνία.

Το στοιχείο αυτό είναι κάτι, που βιώνει ο μέσος τηλεθεατής, είτε με τις οικονομικές του υποχρεώσεις είτε με οτιδήποτε άλλο, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται με τον παίκτη, τον οποίο βάζουν στη γωνία οι συμπαίκτες του. Το αφήγημα αυτό είναι ακατανίκητο, ειδικά όταν το αναπαράγεις πολλές φορές. Έχεις, ας πούμε, την Άννα Μαρία στο Big Brother και τον Τριαντάφυλλο στο Survivor, που κάνει το ίδιο, με αφηγήματα φοβερά, παρότι έχουν πολλές αντιφάσεις.

Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμη. Ο Καλίδης, για παράδειγμα, σηκώθηκε κι έφυγε σε μια πολύ αξιοπρεπή κίνηση, βλέποντας πως γίνεται βαρίδι για την ομάδα του. Ο Τριαντάφυλλος, αντίστοιχα, έχει γίνει... βαρίδαρος για τους συμπαίκτες του και δεν φεύγει, αλλά αντίθετα επικαλείται όποτε θέλει το πόδι του για τα αγωνίσματα. Παρουσιάζει, παράλληλα, το αφήγημα, του οποίου ο τηλεθεατής γίνεται δέσμιος. Ακούσαμε και όσο είπε για τον Κόρο και την ουγγρική του καταγωγή. Έχετε δει πουθενά στις γραφές τέτοιο ρατσισμό;».

 

Survivor

Ροή ειδήσεων

Share